Hőmérő és vérvizsgáló egy készülékben | Covid-19

Hőmérő és vérvizsgáló egy készülékben | Covid-19

A világjárvány kellős közepén Anshuman Kumar indiai designer megtervezett egy konceptuális terméket, amely forgalomba kerülése esetén nagy hasznára lehet az orvosoknak, ápolóknak és akár a hétköznapi embereknek is a lehető leggyorsabb diagnózis felállításában.

A készülék nem egy átlagos hőmérő – a test hőmérsékletből és a vérmintából nyert adatokat egyszerre képes feldolgozni és kimutatni, hogy a keresett kórokozó megtalálható-e a páciens szervezetében; jelen esetben a Covid-19, de a tervek szerint több vírust is képes lesz majd kimutatni.

A termék az OZE névre hallgat és a Pininfarina márka stílusjegyeit hordozza magán. A készülék hátsó részén a testhőmérséklet beolvasására egy infravörös thermal-scope szenzor biztosítja a kontaktusmentes beolvasást.

Az adatokat megjelenítő egyszínű képernyő két részre osztódik, a bal oldalon a páciensről nyert információkat, míg a jobb oldalon a környezetből vett adatokat – a levegő-hőmérsékletet és a légszennyezettséget is – mutatja. A kijelző rész alatt található hosszúkás  sávban pedig kommunikál velünk a készülék – probléma esetén például tanácsolja, keressük fel az orvosunkat.

A készülék egy vírus tesztmodullal is rendelkezik: a hátsó fedlap leemelését követően találjuk meg a vérvizsgálót, amelynek két patronjában két tesztanyag található (jelen esetben a világjárványt okozó Covid-19 és a Hantavírus, amely márciusban jelent meg Kínában). A szerkezethez egy vércukorszint mérő készülékhez hasonló „tű” is tartozik, mellyel a páciens ujjbegyét kell megszúrni.

Az OZE abban segít, hogy ha bármilyen tünetet tapasztalunk magunkon, egy gyors tesztelést követően megtudhatjuk, érdemes-e orvoshoz fordulnunk. A jövőben talán minden háztartásban helyet kaphat ez az igazán klassz designnal bíró, rendkívül hasznos eszköz.

Anshuman Kumar |Facebook | Instagram

Forrás: Yanko Design

továbbiak
Támogasd a magyar designt! | BAGS & MORE
design

Támogasd a magyar designt! | BAGS & MORE

A koronavírus számtalan változást hozott az életünkbe. Sok, szívünkhöz közelálló design márka is veszélybe került. Ahogy ők, úgy mi is hiszünk a hazai design hozzáadott értékében. Cikksorozatunkban olyan hazai kisvállalkozásokat mutatunk be, akik egyedi termékeikkel szebbé tehetik a karanténban eltöltött napokat is. Szemezgess a tuti design táskák és kiegészítők között
METRONOM | Játékos zenetanulás
design

METRONOM | Játékos zenetanulás

Neszmélyi Réka munkáival már több alkalommal is találkozhattatok, hiszen a nagy népszerűségnek örvendő Bánki-tó fesztivál arculatterve [https://www.behance.net/gallery/85824343/Bankito-Cultural-Music-Festival-Identity-2019] is a nevéhez fűződik. Ezúttal a letisztult vizuális megjelenésű, könnyen érthető és szerethető METRONOM társasjátékot mutatjuk be nektek. Réka már régóta nagy rajongója a társasjáték műfajának; mindig
Munkakörnyezet és design | Az irodák evolúciója
architecture

Munkakörnyezet és design | Az irodák evolúciója

A járványügyi veszélyhelyzet kihirdetése óta Gary Hustwit filmrendező hétről hétre elérhetővé teszi online az elmúlt években készült design dokumentumfilmjeit. Habár eredetileg minden filmet egy hétig streamelnek, néha ezt meghosszabbítják, így lehetséges, hogy a Workplace (2016) még mindig ingyenesen megtekinthető. A filmben a Foster+Partners tervezőiroda munkájába nyerhetünk bepillantást, akik a