fbpx
Nyomj Entert

Hulladékmentes színpaddesign | Hype X WONDEREST

Az erdélyi hegyekben rendezett Wonderest egy hulladékmentes chill&slow fesztivál. Az esemény környezettudatos filozófiája nemcsak az egyszer használatos műanyagpoharak és evőeszközök mellőzésére korlátozódik, hanem a fesztiválszervezés minden szegmensének fontos kitétele. Ez alkalommal a low-waste világításdesign kerül nálunk terítékre!

HYPE X WONDEREST cikksorozatunk előző részeiben az AU workshop Gondolkodópad installációját mutattuk be, illetve a Studio Ü grafikai stúdió alapítóival, a fesztivál vizualitásért felelő tervezőkkel beszélgettünk. Aktuális cikkünkben Erazmusz Andor Illés installáció- és világítóművészt kérdeztük az idei stage design és világítástechnikai megoldásokról. Erazmusz Andor Illés az évek során a festészettől pártolt át egyre inkább a világítóművészethez. Festőművészeti tanulmányai mellett évek óta tervez installációkat, teljes stage designt és világítástechnikai megoldásokat különböző rendezvényekre és fesztiválokra. Dolgozott már többek között a Bánki tón, az Übik Eklektiken, a Kattarzison, a Dzsemmborin, jelenleg pedig az F5lab kreatív techlab és alkotó közösség aktív tagja, akiket leginkább a Flashback Photo Studio bulijairól ismerhet a budapesti közönség. 

Fotó: Varga Orsi, a Kattartique Productions számára
Fotó: Csenki Bianka. Helyszín: Flashback Photo Studio

Amikor Hanna, a fesztivál alapítója megkeresett a Wonderest projekttel, tudtam, hogy itt nem lesz helyénvaló a klasszikus színpadi felfogás. Az elején fogok kapni egy darab szemeteszsákot, amit aztán el is kell vinnem a fesztivál helyszínéről, így teljesen máshogy kell hozzáállnom a koncepció alkotáshoz. Egy hagyományos fesztiválmunkánál több zsáknyi szemét keletkezik gyorskötözőkből, ragasztőcsíkokból, csatlakozófedőkből és a többi, munkám során felhasznált alapanyagból. Most a természetből fogok keresni olyan alternatívákat, amivel ezeket helyettesíthetem” – osztotta meg velünk Andor a rendhagyó felkérést. A terv szerint a helyszínen talált ágakat fogja a színpadra belógatni, majd azokra installálja saját lámpáit. Az elképzelés egy természetközeli, a fesztivál élőzenés line-upjához illeszkedő atmoszféra megteremtése, amelynek izgalmas ad hoc-jellege a helyben talált objektumok és a művész aktuális intuíciónak függvénye lesz.

Wonderest | Web | Facebook | Instagram

Erazmusz | Instagram


Az erdélyi hegyek szívében, ezerszáz méteres magasságban július 8-11. között hamarosan indul a Wonderest fesztivál! A családias hangulatú rendezvény az igazi lelassulás, kiszakadás és környezettudatosság jegyében valósul meg: nincs térerő, de cserébe lélegzetelállító kilátás, indie folk és experimentális előadók, napfelkeltekoncertek, valamint felejthetetlen közösségi élmény várja a fesztiválozókat. De hogyan is áll össze egy mikrofesztivál? Most elemeire szedve az eseményt hétről hétre egy-egy különböző területről érkező alkotóval vagy fellépővel hozzuk el nektek a Wonderest egyedülálló hangulatát. Jegyekért erre a linkre kattintsatok!

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük