fbpx
Nyomj Entert

Idilli vendégházzá alakítottak egy romos iskolát Csehországban

Csehország délkeleti részén, Vysočina régió festői dombjai között, Brnotól mindössze egy órás autóútra található egy alig 100 lakossal rendelkező falucska, Javorek. A lankás táj, a mesés környezet és a természet közelsége rögtön elnyerte a cseh design- és építészeti szcénában otthonosan mozgó David Karásek tetszését, aki családja számára keresett nyaralót a településen. A mmcité névre hallgató, városi bútorokat gyártó cég vezetője maga is tervező, felesége, Ilona pedig a Mile esküvői magazin főszerkesztője. A kreatív energiákban bővelkedő páros végül egy romos állapotban lévő iskolaépület megvásárlása mellett döntött, melyből több év kemény munkájával egy otthonos vendégházat faragtak!

Az átfogó felújítás első szakaszát Tomáš Beránek építész irányította, míg az enteriőr Adéla Lipár Kudrnová érdeme, akinek feltett szándéka volt a tulajdonosok összes kérését megvalósítani. A különleges designban a merész minták és az élénk színek keverednek az épület eredeti funkciójára utaló elemekkel. A bútorok kiválasztása és beszerzése sem volt egyszerű feladat, mivel szinte kizárólag egyedi, tervezői darabok teszik teljessé a szobák meghitt hangulatát. A falakra különleges tányérok kerültek, amelyeken a híres grafikusművész, Sylvia Luběnová illusztrációit csodálhatják meg a látogatók.  


Az intézmény rekonstrukciója során a padlást több részre osztották, így a felső szint tíz vendég elszállásolására is alkalmassá vált. Ez a megoldás a fűtési problémák kiküszöbölésére szintén tökéletes választásnak tűnt, mert az egybefüggő tér helyett a kisebb egységeket gyorsabb és költséghatékonyabb télen felmelegíteni. Az elhanyagolt kert revitalizációjára is szükséges volt, ahol a gyönyörű virágágyások és a buja növényzet mellett egy medence, valamint egy szépségében páratlan tornác is helyet kapott, ahol az mmcité bútorai biztosítják a maximális kényelmet egy idilli szabadtéri sütögetéshez.

Fotók: Filip Šlapal

mmcité | Web | Facebook | Instagram
Adéla Lipár Kudrnová | Web | Instagram


Forrás: Czechdesign

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük