It's called art | Printa

It's called art | Printa

Natúr, törtfehér, bézs tónusokban és a föld színeiben pompázó, környezettudatos ruhadarabok: itt van a Printa új, őszi kollekciója, amely ezúttal is érdekes mondanivalót közvetít!

Mint minden Printa termékben, az új kollekció darabjaiban is megjelenik a márkára jellemző szellemesség: tervezés közben Majoros Zita, a Printa alapítója az alkotói folyamat „mellékproduktumaiból” inspirálódott.

A kollekció fő motívuma egy festékfoltos grafika köré épül, melyet a szitanyomó stúdiójukban sokat használt kötények ihlettek: ezek a foltgyűjtemények önálló alkotásnak is tekinthetők, hiszen az aktív művészet megkerülhetetlen lenyomatai.

A foltmotívum különböző formákban kíséri végig a kollekció egyes darabjait: pólókon, festőoverálon, vintage lenöveken tűnik fel. Az ART darabokkal kontrasztban a kollekció részeként hangsúlyt kapnak a PURE darabok is, amelyek a festékmintás termékekkel ellentétben az üres vásznat jelképezik.

Az alkotási folyamatban a kényelmes, időtálló és sokrétűen felhasználható, egymással jól kombinálható ruhadarabok létrehozása volt a cél, amelyek mind zero waste szabási technikával készültek. Anyaghasználatban a természetes és natúr anyagok dominálnak, mint például a biopamut, a kendervászon, a len és az újrahasznosított férfiing.

A kollekció ikonikus darabjai közé tartozik a patchworkszerű vászondzseki, amelyben a nyers pamutvászon a kék kendervászonnal és az újrahasznosított farmerrel találkozik, vagy a mélykék slouchy nadrág, amelynek textilfestésében a Bácsalmási Kékfestő műhely volt a márka segítségére.

Hogy még teljesebb legyen a történet, a Printa tavaszi kollekciójához hasonlóan most is Munkácsi Brigittát kérte fel, hogy legyen az új szezon arca – Brigi nempazar blogjában ad hasznos tanácsakat a zero waste életmód kialakításában.

Jó hír, hogy a Printa új ruhadarabjai már elérhetők a márka webshopjában!

Ha nektek is fontos a környezettudatosság, fedezzétek fel a Printa tavaszi Scribbles and stones, valamint nyári HERBS nevet viselő kollekcióját, amelyekről írtunk már korábban.

Printa | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
A GUNIA Project új kollekciója gyermekkori emlékeinket idézi meg
design

A GUNIA Project új kollekciója gyermekkori emlékeinket idézi meg

A GUNIA Project 2023-as újévi kollekciójának fókuszában a nyúl áll. Az ukrán márka most is friss és divatos tárgyak formájában éleszti újjá az ukrán kézműves hagyományokat. Az alapítókat az új kollekcióról, a nyúl szimbólumáról és kedvenc tárgyukról is megkérdeztük. A GUNIA Project újévi kollekciója kerámiákat, illatos gyertyákat, asztali textíliákat és
Tokiótól Varsóig – A japán UNIQLO pop-up üzletet nyitott Lengyelországban
uniqlo

Tokiótól Varsóig – A japán UNIQLO pop-up üzletet nyitott Lengyelországban

Az egyszerű vonalvezetésű, megfizethető árú és jó minőségű ruhák között minden alapdarab megtalálható, amire szükség lehet egy gardrób összeállításához. Ez a titka az ázsiai szigetország legismertebb ruházati márkájának, a UNIQLO-nak, amely világszerte közel több mint 2400 üzletet üzemeltet. A lengyel fővárosban, a Marszałkowska utcán haladva nehéz eltéveszteni a cég jellegzetes
A modern nő tíz arca | Anka X Hajdú Anett
design

A modern nő tíz arca | Anka X Hajdú Anett

Bemutatkozik az ANKA ART limitált, kézzel készült legyezőkollekciója, amelyet tíz női karakter inspirált. A darabok különleges divatkiegészítőként és egyedi lakásdekorációként is funkcionálnak. Az Anka legyezőmárka egyedi, évente új kollekcióval és egyben együttműködéssel megjelenő művészeti almárkája, az ANKA ART első limitált darabjait Hajdú Anett illusztrátor álmodta meg. Anett 2011-ben diplomázott a