Kézművesség, művészet és technológia | Wnoozow

Kézművesség, művészet és technológia | Wnoozow

Múlt és a jövő találkozása a jelenben: a Wnoozow stúdió igazán izgalmas példa arra,  hogyan lehet a múlt századi technológiákat közelebb hozni a mai trendekhez. Daniela Danielis és társai egy olyan világot teremtenek, ami lehetővé teszi a design, a hagyomány és a fenntarthatóság kollaborációját.

A Wnoozow textil- és gobelinmanufaktúrát 2016-ban alapította Daniela Danielis, akinek kiemelten fontos célja volt a hagyományos csehszlovák textilfeldolgozás újjáélesztése. A manufaktúra fő tevékenysége a kézműves kárpitok és szövetek szövése sajátos, művészi ízlésvilág hozzáadásával.

A stúdiót három szóval lehetne jellemezni: kézművesség, művészet és technológia. Ezek szorosan kapcsolódnak egymáshoz és együtt hozzák létre a manufaktúra egyedi ars poeticáját.

A Wnoozow-alkotások mindegyike egyedi, hiszen minden folyamatot kézzel végeznek, a felhasznált anyagot manuálisan dolgozzák fel a fonal fonásától kezdve a természetes festékekkel történő festésig, eredeti, kézműves szokások szerint. Ehhez hozzátartozik az is, hogy minden kárpit helyben készül és csak helyi anyagokkal dolgoznak, helyi gyártókkal működnek együtt. A stúdió számára kifejezetten fontos a környezet tisztelete és a slow fashion népszerűsítése.

Wnoozow | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Úszd be az országot: indul az Open Water Tournament!
east

Úszd be az országot: indul az Open Water Tournament!

Több ezren fedezhetik fel idén nyáron az országot – vízen! Open Water Tournament (OWT) címmel egyedülálló nyílt vízi úszóverseny-sorozat indul júniusban: a versenyzők nyáron a Balatonban, a Dunán és a gyékényesi búvártóban tehetik próbára a tudásukat. A sorozat első megállója Balatonfűzfő, nyár végére pedig kiderül, kik Magyarország legjobb nyílt vízi úszói.
A természet az úr a bécsi Iparművészeti Múzeumban
news

A természet az úr a bécsi Iparművészeti Múzeumban

Élő fák és tűzvészből kimentett, megfeketedett fenyők lepik el a bécsi Iparművészeti Múzeum belsejét. A Superflux által létrehozott installáció a Remény Hívása (Invocation of Hope) címet kapta és a 2021-es Vienna Biennale for Change esemény része. A kiállítás részeként a Superflux több mint négyszáz fát telepített a múzeum enteriőrjébe, amelyeket
Könyvként kinyíló zsinagóga
architecture

Könyvként kinyíló zsinagóga

Manuel Herz svájci építész tervezte azt az új zsinagógát Ukrajnában, ami a helyi Holokauszt Emlékalap Alapítvány kezdeményezésében valósult meg. Különös szerkezete a térbeli (pop-up) könyvek analógiájára emlékeztet. Íme, a Babyn Yar! Nemrég avatták fel Ukrajnában az új Babyn Yar zsinagógát; ez az innovatív és erőteljes épület nemcsak imahelyként segíti a