fbpx
Nyomj Entert

Kézművesség, művészet és technológia | Wnoozow

Múlt és a jövő találkozása a jelenben: a Wnoozow stúdió igazán izgalmas példa arra, hogyan lehet a múlt századi technológiákat közelebb hozni a mai trendekhez. Daniela Danielis és társai egy olyan világot teremtenek, ami lehetővé teszi a design, a hagyomány és a fenntarthatóság kollaborációját.

A Wnoozow textil- és gobelinmanufaktúrát 2016-ban alapította Daniela Danielis, akinek kiemelten fontos célja volt a hagyományos csehszlovák textilfeldolgozás újjáélesztése. A manufaktúra fő tevékenysége a kézműves kárpitok és szövetek szövése sajátos, művészi ízlésvilág hozzáadásával.

A stúdiót három szóval lehetne jellemezni: kézművesség, művészet és technológia. Ezek szorosan kapcsolódnak egymáshoz és együtt hozzák létre a manufaktúra egyedi ars poeticáját.

A Wnoozow-alkotások mindegyike egyedi, hiszen minden folyamatot kézzel végeznek, a felhasznált anyagot manuálisan dolgozzák fel a fonal fonásától kezdve a természetes festékekkel történő festésig, eredeti, kézműves szokások szerint. Ehhez hozzátartozik az is, hogy minden kárpit helyben készül és csak helyi anyagokkal dolgoznak, helyi gyártókkal működnek együtt. A stúdió számára kifejezetten fontos a környezet tisztelete és a slow fashion népszerűsítése.

Wnoozow | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük