fbpx
Nyomj Entert

Köszi, korona! – 6. rész | Hello Wood

Különféle építészeti projektek, fesztiválok, nyári táborok – csak néhány elem a Hello Wood szakmai portfóliójából, melyekre nagy hatással volt a koronavírus-helyzet. Az elsősorban közösségi fainstallációiról ismert magyar csapat a viszontagságok ellenére sem hátrált meg, sőt, saját tervezésű kabinjaik egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Hogy milyen új utakat nyitott meg a kollektíva számára a pandémia, arról Huszár András, a Hello Wood társalapítója, ügyvezetője mesél.

Több mint egy éve vagyunk kénytelenek együtt élni a pandémia okozta változásokkal. Hogyan hatott a koronavírus a vállalkozásotokra?

A koronavírus miatt kialakult helyzet számunkra is változásokat hozott, de ahogy a táborainkban a problémákat inkább feladatként és kihívásként kezeljük, úgy sikerült gyorsan reagálnunk erre a helyzetre is. Tartottuk magunkat korábbi stratégiai tervünkhöz, de a pandémia szükségessé tette, hogy vállalkozásunkon belül áthelyezzük a fókuszt és megerősítsük azokat a tevékenységeinket, amelyek a vírushelyzet ellenére is eredményesek lehetnek. Sikeresen indítottuk el az éppen zajló léptékváltásunkat, előtérbe helyezve a nagyobb volumenű építészeti projekteket, mint amilyen a készülő Normafa lombkorona-tanösvény is, vagy a Mathias Corvinus Collegium nyertes építészeti tervpályázata (amelyről korábban mi is beszámoltunka szerk.)

A Hello Wood rendezvényekhez köthető lába ideiglenes visszaszorult azzal, hogy az események, fesztiválok elmaradtak, például nem épült fel a Colosseum a Sziget Fesztiválon, de a svájci popup-éttermeink is a raktárban maradtak. Ugyanakkor tavaly bemutattuk új kabintermékeinket, a Kabinkát és a Workstationt, amelyek felkavarták az „előregyártott házak” piacát. A Hello Wood kabinjai iránti kereslet folyamatosan nőtt az elmúlt időszakban, már országszerte épülnek a személyre szabott házak. Olyan termékeket vezettünk be a hazai piacra, amelyekre igény mutatkozott már a koronavírus megjelenése előtt is, de az elmúlt év sokakban felerősítette a vágyat egy ilyen kisház birtoklására. Oktatási projektjeinket is tudtuk folytatni, így nem maradt el sem a gyerektábor, sem a hazai építész alkotótáborunk, de a témát mindkét esetben jelentősen formálta a vírushelyzet.

Ha valamit megtanultál a pandémiának köszönhetően, mi volt az?

Visszanézve mondhatom, hogy előremutatóan hatott a pandémia a Hello Woodra, új utakat, megoldásokat, sales csatornákat kerestünk és eredményesen találtunk is. Motiváló történése az időszaknak, hogy több nagy szabású projekttel is megkerestek minket, ami előrevetíti a Hello Wood léptékváltásának sikerességét, de egy világjárvány kapcsán sikerről nehéz nyugodt szívvel beszélni, mert sokak vesztették el hozzátartozóikat vagy éppen állásukat.

A koronavírus-járvány megerősített minket abban, hogy válsághelyzetben is képesek vagyunk a megújulni, áthelyezni a fókuszt, alkalmazkodni a váratlan helyzetekhez.

Fotók: Hello Wood, Darab Zsuzsa

Hello Wood | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük