fbpx
Nyomj Entert

Lélegzetelállító látványt nyújt ez a modern koszovói iskola!

Pirosra mázolt falak, széles folyosók, bútorok ötletes formavilággal és sok-sok növény – a Koszovói Amerikai Iskola diákjai ilyen idilli körülmények között sajátíthatják el a legfontosabb alapismereteket. A Maden Group profi tervezőcsapata egy olyan oktatási intézményt álmodott meg, ahol a többfunkciós terek energiát és pozitivitást sugároznak, ezzel is meghozva a diákok kedvét a tanuláshoz!

A teljes kampusz egy óvodából és egy gimnáziumból áll, amit később egy általános iskola is kiegészít majd. Mivel a létesítmény minden része más identitással rendelkezik, ezért a gimnázium épületszárnyai különböző színekben pompáznak. A komplexum egységét a középen elhelyezkedő, három csarnokból álló auditórium teremti meg, mely a felső szintek között is átjárót képez. Az óvoda épületének meghatározó eleme az üveggel körbekerített olajfa, amely a kicsikkel együtt növekszik és fejlődik. A plafont ablakok borítják, melyek természetes fénnyel töltik meg a nyitott közlekedőket, valamint különleges megvilágítást kölcsönöznek az egész aulának.

Fotók: Leonit Ibrahimi

Az épület kialakítása során az elsődleges szempont egy olyan környezet megteremtése volt, ahol a gyermekeknek lehetősége van a tanulás mellett a játékra, szórakozásra, alkotásra és önkifejezésre. Éppen ezért a hagyományos tantermeken kívül szükség volt még olyan helyiségekre, mint a közösségi térként is hasznosítható amfiteátrum vagy a kinti és benti sportpályák. A helykihasználás maximalizálása érdekében a műszaki berendezések, a kémia labor és a konyha pedig föld alatt találhatók.

Fotók: Leonit Ibrahimi

Maden Group | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Archdaily

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük