Lengyel és magyar iroda az olasz Platform magazin legjobb fiatal építészei közt

Lengyel és magyar iroda az olasz Platform magazin legjobb fiatal építészei közt

A Platform magazin 40 stúdió 40 alatti listáját idén első alkalommal terjesztették ki olasz építészirodákról egész Európára, és rögtön két régiós név is bekerült.

Az olasz Platform magazin évek óta listázza az adott évben feltűnő olasz építészirodákat, aminek keretében rendszerint 40 olyan stúdiót mutatnak be, melynek alapítói 40 évnél fiatalabbak és kimagasló eredményeket értek el vagy építészeti megközelítésük figyelemre érdemes.

Idén először olyan számmal jelentkeznek, amely nem csak Olaszországot, de teljes Európát veszi górcső alá, és ebbe a válogatásba került bele a magyar Paradigma Ariadné és a a lengyel BUDCUD is, olyan irodákkal együtt mint a portugál Fala, az orosz-svájci KOSMOS, a belga Traumnovelle, a spanyol Bonel+Dóriga vagy a brit OMMX.

Luca Molinari szerkesztő bevezetőjében kiemelte, hogy az európai válogatás létrehozása és a lap horizontjának kiterjesztése egy olyan történelmi pillanatban jön létre, amikor Európát és az európai eszmét nacionalizmusok össztüze és a háború ténye is próbára teszi. Így a válogatás egy állítás is az egységes európaiság mellett, emiatt pedig bátran terjesztették ki a válogatás határát Törökországra és Oroszországra is.

Forrás: Paradigma Ariadné

továbbiak
Ha eddig úgy gondoltad, hogy unalmas buszra várni
design

Ha eddig úgy gondoltad, hogy unalmas buszra várni

Leleményes megoldás született a Brno mellett fekvő Kobeřicében. A hétszáz fős községnek az Atelier Walter építészei egy többfunkciós gyöngyszemet terveztek, ahol a várakozás idejét akár egy kis terepszemlével is el lehet tölteni. Az Atelier Walter építész iroda egy kompakt buszmegállót álmodott meg, amely méretétől függetlenül megannyi kreatív elemet tartogat magában.
A régió legnagyobb filmstúdiója épül Fóton
design

A régió legnagyobb filmstúdiója épül Fóton

A stúdió virtuális lesz, azaz valódi díszletek helyett LED falak adják majd a hátteret, cserébe már jövőre elkészülhet. 11 millió euró értékű beruházást hajt végére a Visual Europe Group Magyarország a fóti HelloParks területén. A virtuális stúdió lényege, hogy nem kell fizikailag is felépíteni a díszleteket, hanem LED falak segítségével
Az AI megoldhatja az emberiség egyik legnagyobb rejtélyét?
design

Az AI megoldhatja az emberiség egyik legnagyobb rejtélyét?

A Persian Pillow projekt alkotója a Midjourney segítségével modellezte le, hogyan épülhettek az ókori piramisok – csak ezúttal párnákból. Egy AI művész, Ulises vett egy mindenki otthonában megtalálható tárgyat, a párnát, és felépítette belőle az ókori világ legnagyobb csodáit. A rejtélyes módon épült, kolosszális piramisok az ő képein ugyan kicsit humorossá,