Műgyanta workshop és vállalkozási tippek a Rezina Studióval

Műgyanta workshop és vállalkozási tippek a Rezina Studióval

A Csengery utcai stúdió Abonyi Alma főhadiszállása, ahol műgyantatermékeit készíti. A vendégek nemcsak közös alkotáson vehetnek részt a vezetésével, hanem tippeket is kaphatnak tőle a sikeres vállalkozás elindításához az idei Budapest Design Week Nyitott Stúdiók programjának keretében.

Alma tele van meglepetésekkel. Ez már végzős gimnazistaként kiderült róla, amikor az érettségi előtt fél évvel magántanuló lett, hogy a kémia szak helyett felvételt nyerhessen a Képzőművészeti Egyetemre. Eltökéltsége meghozta gyümölcsét: elsőre felvették szobrász szakra.

Alma a kezdeti bizonytalanságok után hamar rájött, milyen anyaggal szeretne foglalkozni a jövőben. Egy hirtelen ötlettől vezérelve szörfdeszkát akart készíteni, és az összetevők után kutatva talált rá az azóta védjegyévé vált műgyantára, amelynek hála nemcsak alkotói tevékenységében, hanem a vegyészet iránti vonzalmában is ki tudott teljesedni.

2013-ban indult vállalkozása több megújuláson is keresztül ment az elmúlt évek során, és az ikonikus Alma Abonyi táskák műhelye mára műgyanta stúdióvá érett, ahol törzshelyükre találhatnak a kísérletezésre és kézműveskedésre vágyók.

Alma folyamatosan hirdet workshopokat a Rezina Studo Facebook-odalán, amelyekre a Budapest Design Week követői ezúttal 20% kedvezménnyel csatlakozhatnak a BDW2020 kuponkód megadásával. A tervező emellett további kedvezményekkel és két online programmal is készül: Speckmann Fruzsina bevonásával előadást tart a műgyantáról, valamint élő Zoom-beszélgetést indít Bujdosó Biankával, Csalár Bence moderálásával.

Programtípus: ONLINE, OFFLINE

A Budapest Design Week programjai az eseménysorozat hivatalos weboldalán követhetők.

Fotók: Mohai Balázs

Rezina Studio | Web | Facebook | Instagram
BDW | Web | Facebook | Instagram

Forrás: BDW

továbbiak
A közösségi élet új színfoltja lesz ez a varsói betonamfiteátrum
community

A közösségi élet új színfoltja lesz ez a varsói betonamfiteátrum

A lengyel mode:lina építésziroda a demokrácia szellemében tervezte meg Varsó új közösségi terét a város egyik forgalmas negyedében. A betonból épült amfiteátrum a varsói coworking- és cocreating-cég, a Brain Embassy megbízására épült. Célja, hogy új lendületet adjon a párbeszédnek és teret biztosítson a közösség életét meghatározó eseményeknek. A mode:
Hass, alkoss, gyarapíts! – elstartolt az idei Highlights of Hungary
news

Hass, alkoss, gyarapíts! – elstartolt az idei Highlights of Hungary

Kedden este, egy hangulatos összejövetel keretében ült össze a Highlights of Hungary megújult csapata, amelyben a HYPEANDHYPER – mint 2018-as jelölt és idei médiapartner – is képviseltette magát. A találkozón bemutatkoztak az idei nagykövetek, akik 2020-ban is az év ötvenöt legkiválóbb hazai kreatív kezdeményezését, teljesítményét keresik, kategóriák nélkül. A Highlights a Graphasel
„A kenyér a második gyermekünk” | Arán Bakery
business

„A kenyér a második gyermekünk” | Arán Bakery

Vadkovászos, rusztikus kenyerek, péksütemények és óriás cruffinok nemzetközi inspirációval fűszerezve: a budapesti Arán pékség koncepciójában semmi sem a véletlen műve. A helyszín kiválasztásától kezdve a felhasznált alapanyagokon és a termékkínálaton át az enteriőr kialakításáig minden apró részlet gondosan megfontolt és tudatos. Pécsi Kinga és Pécsi Attila alapítókkal beszélgettünk. Az Arán