Öröm írni, öröm olvasni | A Hype&Hyper csapatának kedvenc cikkei

Öröm írni, öröm olvasni | A Hype&Hyper csapatának kedvenc cikkei

Ahhoz, hogy egy jó írás megjelenjen, igazi csapatmunkára van szükség. Találni kell egy izgalmas témát, felkutatni a forrásokat vagy éppen levadászni az interjúalanyokat, amihez a kreativitás mellett elszántságra is szükség van. A szövegen kívül elengedhetetlenek a szép fotók és egyedi illusztrációk, sőt, esetünkben nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a cikkeket egy másik nyelvre is át kell ültetni ahhoz, hogy minél több érdeklődőhöz eljussanak. A Hype&Hyper csapatának tagjai most arról mesélnek, hogy idén mely cikkeket volt a legemlékezetesebb elkészíteni!


A programozó keramikus, aki mindig a kontrasztokat keresi

Az idei kedvenc cikkem főszereplője egy rendkívül sokszínű alkotó. Habár maga az interjú a 2022-es év első havában jelent meg és aratott nagy sikert, azonnal megfogott, és egészen az utolsó hónapig őriztem. Godzsák Dávid keramikusként és programozóként is helytáll, olyan kontrasztot teremtve, ami egyszerre megnyerő és inspiráló. A hivatás és hobbi keveréke szerintem sokunk számára motiváló, és Dávid szavaival élve „rengeteg kitartás, türelem és gyakorlás kell ahhoz, hogy minőségi színvonalon menjen”. Nem mellesleg, az online falakon túl, idén nyitott meg a Henger Stúdió, Dávid és Horák Debóra közös álma.

Makai Luca, fordító


Balkán Rally

Idén a legizgalmasabb projekt számomra egyértelműen a Balkán Rallyt bemutató kiadvány volt, aminek az illusztrálásán kívül a tördelését és a layoutját is én készítettem el. Kevés dolog áll tőlem távolabb, mint az autók, a rallyról azt gondoltam eddig, hogy emberek kimennek összekoszolni Ladákat, utána pedig felborulnak velük a hegyen. A munka közben azonban elég hamar megtaláltam a szépségét a vintage autóknak (különösen a Porsche 911-nek), motoroknak és a balkáni tájaknak. Szóval, ha engem meg tudott győzni az anyag, akkor bárkit!

Molnár Roland, grafikus


„Ha egy animációnak nincs lelke, minden odaveszett” – Csupó Gábor, gyermekkorunk mesevilágának formálója

Igazából egy pillanatig sem kellett azon gondolkoznom, hogy melyik cikket írtam meg idén a legszívesebben. A gyerekkorom egy jelentős részét a Nickelodeon meséit nézve töltöttem el, amelyek közül a Fecsegő tipegők volt a kedvencem. Az, hogy készíthettem egy interjút az alkotójukkal, Csupó Gáborral, egy igazi valóra vált álom volt, különösen azért, mert a Los Angelesben élő Gábor végtelenül közvetlen és együttműködő volt, öröm volt a tapasztalatait, élményeit és a filmiparral kapcsolatos kendőzetlen véleményét hallgatni.

Kovács-Vass Réka, olvasószerkesztő

Copyright: Nickelodeon/Viacom/CBS