fbpx
Nyomj Entert

Pihenőházak, melyek minimalista eleganciájukkal mindenkit elkápráztatnak | Domki Szumilas

Lubiatowo egy, a Balti-tenger partjának közvetlen közelében fekvő apró lengyel falucska, melyet fehér homokdűnék és pompás fenyőerdők szegélyeznek. E mesés tájon várja a kikapcsolódni és pihenni vágyó vendégeket a Szumilas projekt keretében megvalósult nyaralók három legújabb, minimalista, nemes fával borított darabja. A szimpla geometriával rendelkező, letisztult stílusú házikók egyszerre harmonizálnak és alkotnak egységes összképet az épített környezettel, valamint a kivételes természeti adottságokkal is.

A pihenőházakat az Akurat Studio két építésze, Rafał Kaletowskival és Maciej Ryniewiczcel tervezték az üzemeltető csapattal szoros együttműködésben. A prémium kategóriás nyaralókat kívülről könnyen szellőző svéd fával szigetelték, belülről pedig a falakat és a bútorokat meleg árnyalatokkal festették le, melyek a környező mezők színvilágát idézik. A meghitt, bensőséges hangulatot árasztó enteriőr fontos eleme a néhol lamellákkal díszített, kiváló minőségű fafurnér, amiből a konyhabútor, illetve egyes szekrények is készültek.

Fotók: ONI studio, Slowhop.com

A természetes anyagok alkotta összhangot tökéletesen egészítik ki az energiatakarékos alumíniumból álló nyílászárók, amelyek zsanérjait a burkolatba rejtették, így teremtve meg az elegáns, minimalista megjelenést. A házikókhoz tágas teraszok is tartoznak, amiket a földszinten található triplaablakok határolnak. Ezeket kitárva egybenyithatóvá válik a nappali és a veranda, ily módon megnagyobbítva a különleges nyaralók alapterületét.

Fotók: ONI studio, Slowhop.com

Akurat Studio | Web | Facebook | Instagram
Domki Szumilas | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Designboom

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük