Támogasd a magyar designt! | HOME DECOR

Támogasd a magyar designt! | HOME DECOR

A koronavírus számtalan változást hozott az életünkbe. Sok, szívünkhöz közelálló design márka is veszélybe került. Ahogy ők, úgy mi is hiszünk a hazai design hozzáadott értékében. Cikksorozatunkban olyan hazai kisvállalkozásokat mutatunk be, akik egyedi termékeikkel szebbé tehetik a karanténban eltöltött napokat is. Szemezgess a tuti design cuccok között, és támogasd Te is a magyar designt!

Cső!

A Patkós Luca által indított CSŐ! régi budapesti neonreklámokat megelevenítő poszter-sorozat. A szitanyomott plakátok megvásárlásával egy kiválasztott neon felújítását finanszírozod. Legutóbb például a Kürt utcai FÜRDŐ felirat újult meg. Lucával készült interjúnkat itt olvashatod! Budapest rajongóknak kötelezően ajánlott!

Ezeket ajánljuk (kattints a termék nevére):

Csemege

50×70 cm szitanyomott poszter, 7.990 Ft

Kézimunka

70×50 cm szitanyomott poszter, 7.990 Ft

Óvatosság, Türelem, Udvariasság

70×50 cm szitanyomott poszter, 7.990 Ft

Tovább szemezgetnél? Nézz körül a webshopon!

Weboldal | Facebook | Instagram


ERROR N’ MORE

Szabó Ádám Csaba egyedi asztali készletei számos hazai fine dining étterembe beköltöztek már. A különleges kerámiák persze nemcsak a Michelin-csillagos közegben, de a stílusérzékenyek konyhájában is megtalálják a helyüket. Minden tárgy egyedi és megismételhetetlen. Magas hőfokú fatüzes kerámia edények, műtárgyak és minden más, kőedényből és porcelánból. Professzionális és otthoni felhasználásra egyaránt alkalmasak, és mosogatógépben is moshatók.

Tovább szemezgetnél? Nézz körül a webshopon!

Az Instagram oldalon bemutatott tárgyakról érdeklődj a tervezőnél, e-mailben.

Weboldal | Facebook | Instagram


Manohuis

2013 óta örülhetünk Nyirő Anita és Jacsó Anita különleges tárgyainak. Az alkotópáros lakberendezési tárgyakat készít és újít fel vidám, játékos megfogalmazásban. A termékpalettán különféle lámpákat, székeket, padokat, gyerekbútorokat és konyharuhákat találunk, melyek mindegyike garantáltan mosolyt csal majd az arcunkra. Mindegyik egyedi darab. Legyen szó akár krumplinyomdás girlandról vagy cuki gyereksátorról, nem fogunk csalódni!

Ezeket ajánljuk (kattints a termék nevére):

„Google maps” görgős szék

Nagyon jó állapotú vintage görgős szék kárpitos felújítása google maps koordináták alapján / ára: 130.000 Ft

„Cirkusz” lámpa

Eredeti vintage függeszték felújítva, fém és textil bevonatú kábel / ára: 25.000 Ft

„Hegycsúcs” gyereksátor

/ magasság: 170 cm, kőmosott szürke farmer és fa / ára: 60.000 Ft

Nem volt elég? Nézz körül a webshopon!

Weboldal | Facebook | Instagram


MOHA design

Molnár Ádám 2013-ban indította el saját márkáját, mely kisszériás design beton tárgyak tervezésével és gyártásával foglalkozik. Termékeik között találunk lakberendezési kiegészítőket, kisebb használati tárgyakat és ékszereket is. A gyártás Szentendrén zajlik. Békeidőkben különféle design vásárok alkalmával és design boltok polcain találkozhattunk a MOHA betontermékeivel, jelenleg pedig webshopon keresgélve találhatjuk meg a nekünk leginkább tetsző dekorációs tárgyakat.

Ezeket ajánljuk (kattints a termék nevére):

Polygon beton falióra

30 cm, beton, 16.900 Ft (ingyenes házhozszállítás belföldön)

Beton üvegdugó, párban

6,5 x 8 cm, beton-parafa, 3.200 Ft

Blump beton lámpa

16,7 x 15,7 cm, beton-réz/alu-textil, 26.900 Ft (ingyenes házhozszállítás belföldön)

Tovább szemezgetnél? Nézz körül a webshopon!

Weboldal | Facebook | Instagram


ouroboros_fiber

A márka alapítója Diósi Rita, aki kézzel készített makraméihoz, egy Lenti melletti kötélgyárból szerzi be az alapanyagot, az egyéb újrahasznosított alapanyagok beszerzésében pedig egy lengyel családi kisvállalkozás a partnere. A falidíszekbe Rita külföldi utazásainak emlékét köti csomók megannyi variációjával, amit sokszor kiegészít helyben talált és onnan hazahurcolt tárgyakkal is. Szerinte virágtartók nélkül még a legvisszafogottabb lakásdzsungel-láz sem képzelhető el, úgyhogy egyedi igények alapján mindenféle méretű, színű és formájú virágtartót is készít, megrendelésre. Mostanában a gyerekeknek készített tárgyak hozzák igazán lázba: a beltéri hinta, a körforgó és a baby gym/játszószőnyeg. Néhánynak már meg is van a prototípusa. Rita jelmondata: virágtartóból bármilyet és bármekkorát!

Ezeket ajánljuk (kattints a termék nevére):

Asztali futó no.1

112×24 (rojtokkal együtt), 100%-ban újrahasznosított sodrott pamut kötél

Alátét no.1.

25x55cm rojtokkal, 100% sodrott pamut kötél

Virág/fűszernövénytartó (üveg nélkül)

80cm rojttal, 100% sodrott pamut kötél

Szívesen rendelnél? Vedd fel a tervezővel a kapcsolatot az Instagramon!

Facebook | Instagram


Vándor Studio

A Vándor Studio létrejöttét a szövés szeretete inspirálta, és az a meggyőződés keltette életre, hogy a természetes anyagokból készült lakástextilek segítenek a harmonikus otthon megteremtésében. A termékek elsősorban gyapjúból, pamutból vagy lenből készülnek a stúdióban kézi szövéssel, vagy európai manufaktúrákkal együttműködve, kisszériás módszerekkel. Vándor Krisztina szövött gyapjú kollekciójáról egy korábbi cikkben mi is beszámoltunk.

A webshop kínálata folyamatosan bővül: hamarosan felkerülnek konyhai textilek és díszpárnák is, illetve több új csodaszép pléd is várható. Érdemes sietni, mert a lakástextilek kisszériában készülnek, és csak limitált példányszám érhető el belőlük.

Megtetszettek Vándor Krisztina termékei? Nézz körül a webshopon!

Weboldal | Facebook | Instagram


youHU!

A Kiss Dorottya által alapított youHU! márka különféle használati tárgyak (bútorok, lámpák, otthoni és viselhető kiegészítők) tervezésével és kivitelezésével foglalkozik. Néhány éve a gasztro-design egy speciális ágába is beleszerettek: a minőségi italfogyasztás területeire is készítenek eszközöket, izgalmas installációkat (dekantáló-, öntő-szerkezetek, kínáló standok). Az alapvető praktikum mellett a legfontosabb számukra a tárgyak használati élménye, így mindig egy kis csavarral dobják fel a termékeiket, az élet apró örömeinek szolgálatában.

Ezeket ajánljuk (kattints a termék nevére):

X stitch asztali lámpa

160x160x160mm, plexi, sárgaréz, 22.490 Ft

X stitch stud fülbevaló

25mmx25mm, plexi, acél hipoallergén ródium bevonattal, 2.490 Ft

X stitch dangle fülbevaló

35mmx55mm, plexi, acél hipoallergén ródium bevonattal, 2.990 Ft

Tovább szemezgetnél? Nézz körül a webshopon!

Weboldal | Facebook | Instagram

továbbiak
Archition | építészeti vizuál egy kicsit másképp
architecture

Archition | építészeti vizuál egy kicsit másképp

Hosszú snittek, megnyugtató geometria, érdekes tükröződések és nem utolsó sorban klassz zene – statikusság mozgásban. Jaksa Bálint és Kriston Csaba közös projektje, az Archition új megvilágításba helyezi az építészeti témájú filmezést. Jaksa Bálint [http://balintjaksa.com/] régi álma volt, hogy a munkájából fakadóan, napi szinten fotózott épületeket végre mozgóképekben is megörökítse.
NÉGYSZÖGLET – Háy János
art

NÉGYSZÖGLET – Háy János

Megbillent a föld, éles szögben húzott tusfeketék rajzolnak határt, a szigorú vonalakon talán egy sál lilája. Ha fölöttem, ha alattam, mint egy sziget az égben. Itt lakom én. Budapest. Forrai Ferenc [http://forraiferenc.hu/] sorozata. 60 éve, 1960. április 1-én született Háy János. A ​bogyósgyümölcskertész fia A KÉZ „mondta a
Lands of Hungary
east

Lands of Hungary

Tájképek és hangulatok Magyarországról, hazai fotósok objektívén keresztül. > „Minden fotográfia időparadoxon. Időn belüli időtlenség, mulandó örökkévalóság. Fényképezni nem más, mint kivonni a valóságból az időt egy pillanatra, majd visszaadni ezt a pillanatot az időnek.”Bartis Attila – Az eltűnt idő nyoma A képet Czuczor Ferenc készítette 2018 augusztusában, amikor a forró