fbpx
Nyomj Entert

Töltődj fel Európa utolsó lakatlan szigetén!

Az Ukrajna Maldívjaként is emlegetett szigeten puha, fehér homokos strand, kristálytiszta víz és delfinek várnak! Ha már unod a tipikus turistacélpontokat és igazán különleges helyre utaznál, akkor számodra a Dzsarilgacs szigete a tökéletes úticél!


Az ötvenhat négyzetkilométeres sziget a Herszon régió déli részén található, partjait két öböl – a Dzsarilgacskaja és a Karkinyickaja – vize mossa. A sziget egyedülálló állat- és növényvilágát főként annak köszönheti, hogy máig lakatlan. A homokos partok, sós tavak és mocsarak között hetvenféle ritka növényfaj él, illetve több száz szarvas, muflon és vaddisznó, de gyakran felbukkannak rókák és őzek is. A partról fekete-tengeri palackorrú delfint és közönséges rövidcsőrű delfint is gyakran látni. Naponta indulnak vezetett túrák a szigeten, érdemes csatlakozni egyhez!

A szigetre gőzhajóval jutunk el a legkönnyebben, ha pedig az éjszakát is itt töltenénk, azt sátorban tehetjük meg. Kávézó és üzlet a mólónál található, ahol mindenképp érdemes kipróbálni a helyi specialitásokat: a grillezett ráját és a rájalevest.

Forrás, képek: Jet Set Together, Euronews, Shorts Trip

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük