Újrahasznosított cipőkből épült a Nike sportpark Szerbiában

Újrahasznosított cipőkből épült a Nike sportpark Szerbiában

Nem kevesebb mint húszezer darab újrahasznosított tornacipőből készített szabadidőparkot a Nike, a londoni székhelyű Accept & Proceed kreatív ügynökséggel együttműködésben. Az Újbelgrádban épült projekt a “Move to Zero” mozgalom részeként valósult meg, ami a sportóriás törekvése a zéró szén-dioxid kibocsátás és a zéró hulladék iránti elköteleződés irányában.

A helyszín az Újbelgrádban található 70-es blokk, ami a kultikus kosárlabdás gyökereiről ismert: itt gyakoroltak és a környéken nőttek fel a sportág legendás nemzeti sportolói. Az eredeti park szerkezetét és elemeit teljesen felújították a helyi közösség által adományozott régi tornacipőkből, majd  BLOK 70-nek keresztelték át.


A pálya és a játszótér mellett az A&P aprólékosan megtervezte a lelátó padokat és a szabadtéri edzőparkot is. A feltűnő színösszeállítással és grafikai részletekkel a klímaváltozás sürgető problémájára szeretnék felhívni a figyelmet. A Belgrád városával és a Sport Time Balkans forgalmazó partnerével közösen ünnepelt felújítás további célja, hogy új lendületet adjon a helyi negyednek, és teret biztosítson a játéknak és a sportolásnak a gyerekek és a felnőttek számára egyaránt.

Accept & Proceed | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Hypebeast

továbbiak
Hajókabin ihlette cseh nyaraló
architecture

Hajókabin ihlette cseh nyaraló

Csehországban, a Vranov-gát feletti zöldövezetben található nyaraló kialakítását a hajókabinok ihlették: a kis házikó összes apró részlete precízen átgondolt, a belső tér minden egyes centiméterét kihasználták. A projekt megbízója a nagypapájától örökölte a régi kis faházat, és a cseh Prodesi/Domesi céghez fordult segítségért, akik nemcsak építészirodaként, hanem kivitelezőként is
HARMÓNIA | A márka első kisfilmjével debütál a Nanushka új kollekciója
art

HARMÓNIA | A márka első kisfilmjével debütál a Nanushka új kollekciója

A világszerte ismert magyar márka, a Nanushka a NOWNESS-szel és Isaac Lock rendezővel együttműködésben mutatja be első kisfilmjében a 2022-es tavaszi/nyári kollekcióját. A HARMÓNIA című alkotás egy castingra repíti a nézőket, ami nagyszerűen reflektál arra, hogy hogyan kapcsolódik össze az utasítások követése, az elvárásoknak való megfelelés és az önkifejezés.
A 20. század kollektív emlékezetének lenyomatát őrzi a Fortepan Masters fotókönyv
fotográfia

A 20. század kollektív emlékezetének lenyomatát őrzi a Fortepan Masters fotókönyv

Megjelent a Fortepan Masters – Kollektív fotográfia a 20. századból – Barakonyi Szabolcs válogatásában című, közel hétszáz oldalas fotókönyv, amely a Fortepan archívumából merít. Sokkal több, mint egy egyszerű fotógyűjtemény – tárgyi minőségében és grafikai megoldásaiban is kifejezetten izgalmas kiadvány született. A Fortepan egy online archívum, amely az alapítók által éveken át gyűjtött,