fbpx
Nyomj Entert

Újrahasznosított cipőkből épült a Nike sportpark Szerbiában

Nem kevesebb mint húszezer darab újrahasznosított tornacipőből készített szabadidőparkot a Nike, a londoni székhelyű Accept & Proceed kreatív ügynökséggel együttműködésben. Az Újbelgrádban épült projekt a “Move to Zero” mozgalom részeként valósult meg, ami a sportóriás törekvése a zéró szén-dioxid kibocsátás és a zéró hulladék iránti elköteleződés irányában.

A helyszín az Újbelgrádban található 70-es blokk, ami a kultikus kosárlabdás gyökereiről ismert: itt gyakoroltak és a környéken nőttek fel a sportág legendás nemzeti sportolói. Az eredeti park szerkezetét és elemeit teljesen felújították a helyi közösség által adományozott régi tornacipőkből, majd BLOK 70-nek keresztelték át. 


A pálya és a játszótér mellett az A&P aprólékosan megtervezte a lelátó padokat és a szabadtéri edzőparkot is. A feltűnő színösszeállítással és grafikai részletekkel a klímaváltozás sürgető problémájára szeretnék felhívni a figyelmet. A Belgrád városával és a Sport Time Balkans forgalmazó partnerével közösen ünnepelt felújítás további célja, hogy új lendületet adjon a helyi negyednek, és teret biztosítson a játéknak és a sportolásnak a gyerekek és a felnőttek számára egyaránt.

Accept & Proceed | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Hypebeast

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük