fbpx
Nyomj Entert

Baktériumkultúrákból indult ki a cseh Marlon studio a Wild. kombucha arculatához

A Wild. olyan kézműves kombucha készítését tűzte ki céljául, mely 100%-ban természetes, nem tartalmaz további aromákat vagy mesterséges szénsavat, és nem mellesleg még ízletes is – előfizetéses modell alapján frissen szállítva jut el a fogyasztó ajtajáig. A termék teljes vizuális arculatának megtervezéséhez a cseh Marlon studiot kérték fel.

A márkaidentitás kialakításakor elsődleges szempont volt, hogy frissességet, fenntarthatóságot és játékosságot kommunikáljon. A kiindulópontot a Wild. kombucha szlogenje adta: „A fermentáció milliók kultúrája, együtt élve és dolgozva”. Ennélfogva, az erjedésért felelős baktériumkultúrákra utalva egy dinamikus arculatot gondoltak ki – élő organizmust idéző logóval. Ez a tipográfiai logó áll a címketervezés középpontjában, a texturált részleteknek pedig a különböző ízek jelölésében van szerepük. 

A csomagolás tervezésekor sem hagyták figyelmen kívül a márka alapértékeit, így a fenntarthatóságot sem. Nemcsak a címkék, hanem a szállítási dobozok is újrahasznosított anyagokból készültek, ráadásul utóbbi minimalista design mentén. A színeket itt elhagyták, és nyomtatás sem található rajtuk – a márkajelzés teljes egészében lézervágással került a karton felületére. Az eredmény tehát egy tiszta, kontrasztokra, rétegzésre, valamint textúrákra épülő branding lett!

Fotók: Marek Bartoš

Marlon studio | Web | Behance | Instagram
Wild. kombucha | Instagram

Forrás: Marlon studio 

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük