fbpx
Nyomj Entert

Fapanelekből épült irodaház Romániában | Vertical Studio

Festői környezetben, Nagyvárad és Săldăbagiu de Munte határán épült a Vertical Studio által tervezett CLT irodaház, mely sokoldalúan felhasználható faelemekből áll.

A CLT (Cross Laminated Timber) építési rendszernek köszönhetően az irodaházra jellemző a letisztultság, az anyagok melegsége és a nyitottság. A gyorsan felépíthető, rugalmas szerkezet továbbá alacsony környezeti hatással jár, mely fontos szempont volt a megrendelők számára. Következésképpen a Vertical Studio ügyelt arra is, hogy az épület energiafelhasználása is rendkívül alacsony legyen. 

A lejtős talajhoz igazodva az irodaház négy különböző szinten áll, és egy kisebb területű privát belső udvar köré szerveződik. A folyosók innen indulnak a privát terek, majd a nagyobb nyilvános helyiségek felé. A nyitott terek monotóniáját a szintkülönbségekből adódó dinamikusság és egy pihenőmodul bontja meg – a munkaállomások és a zöld szabadtéri platformok váltakozása mellett.

A kialakítás kifejezetten a megrendelő informatikai cég igényeihez igazodott, akik a csapatmunka jelentőségét hangsúlyozták – kisebb csoportokban dolgoznak, így a tervezők különféle méretű és elrendezésű egységeket hoztak létre az épületen belül. 

Fotók: Kinga Tomos

Vertical Studio | Facebook | Instagram

Forrás: ArchDaily


Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük