fbpx
Nyomj Entert

Fedezd fel Prágát ezzel az építészeti útikalauzzal!

Megjelent a Blue Crow Media által kiadott Modern Prague Map, amely a cseh főváros huszadik századi építészete előtt tiszteleg. Mutatjuk!

A térkép Adam Štěch prágai építészettörténész és író szövegével, valamint Tomáš Souček fotóival válik teljessé: nemcsak hasznos útmutató Prága felfedezéséhez, de vizuálisan is gyönyörködtet. Az útikönyv kétoldalas és kétnyelvű kiadásban készült, a város térképe mellett egy bevezető esszét, valamint információkat tartalmaz ötven nevezetes épületről. Az épületek választéka többek között olyan építészek, mint Vlastislav Hofman, Adolf Loos, Věra Machoninová és férje, Vladimír Machonín munkáit öleli fel.

A bemutatott házak a tipológiák és léptékek széles skáláján mozognak: a nagyszabású munkák, mint a többcsaládos lakóházak és áruházak mellett butikszerű tervek, valamint városi bútorok is helyet kaptak a térképen. A kiemelkedő példák között szerepel Emil Králíček kubista lámpaoszlopa, a modernista Baba lakótelep, Martin Rainer bérháza és a Nemzeti Színház Új Színpad számára tervezett játszóhely is.

A térképet ezen a linken tudjátok beszerezni.


A Modern Prague Map a Blue Crow Media építészeti útikalauz-sorozatának része. A sorozat többi kiadványa hasonló projektekre épül, amelyek Berlin, Chicago és London modernista és brutalista építészetére összpontosítanak.

Forrás: Wallpaper

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük