fbpx
Nyomj Entert

Kényelmes dobozlakás

A megbízott ORA építésziroda feladata egy olyan minimalista enteriőr kialakítása volt, ahol kényelmesen elfér a négy tagú család, akik a lakást nem állandó lakhelyként, hanem hétvégenként használják. A lakás mérete kevesebb mint 37 négyzetméter, amit eredetileg egy kétszobás lakássá alakítottak volna át, de ez a megoldás a bútorok között keskeny folyosókat eredményezett volna. Ekkor keresték meg az ORA építészeit, akik lehetőséget kaptak az elrendezés megváltoztatására: így született meg ez a különös, dobozszerű garzonlakás. Mutatjuk!

A tágas tér érzetét keltve az építészek a válaszfalaktól megszabadultak, így a lakás központi, téglalap alakú tere szabadon maradt, ahol egy asztal és székek is helyet kaptak. A konyharész mögé pedig egy tükröt is elhelyeztek, ami tovább növeli a tér szabad érzetét.

A tér többi részétől az alvóhelyeket szerették volna elkülöníteni, így azok kialakítását a középkorban népszerű, úgynevezett dobozágyak vagy szekrényágyak ihlették. Az építészek a szülők pihenőhelyét két polcsor közé rejtették, a gyerekek alvóhelye pedig egy kétszintes dobozszerű bútorban kapott helyet. Ez utóbbi alsó szintje napközben kanapéként szolgál, felső szintjét pedig egy kis, tölgyfalécekkel borított ajtó rejti. Az egész enteriőrt továbbá egységes alapanyag, masszív tölgyfa használatával tették hangulatossá. A különböző funkciókhoz igazodó fapác árnyalatai pedig szimbolikus jelentéssel bírnak: a világos szín a reggel, az átlátszó lakk a nappal, valamint a sötét pác az éjszaka jelképei.

Fotók: BoysPlayNice

ORA | Web | Facebook | Instagram 

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük