fbpx
Nyomj Entert

Monumentális kristálykompozíciók: a BOMMA és a Rückl kollaborációja

A BOMMA ezúttal a nagy múltú Rückl márkával közösen mutatja be legújabb Metamorphosis nevű kollekcióját. A Rony Plesl tervezte új kristály világítótestek egyesítik a Rückl hagyományos művészetét a BOMMA-ra jellemző fénykonstellációk kivételes technikai megoldásaival.

A BOMMA egy fiatal és progresszív üvegkészítéssel foglalkozó márka, amely nagy hangsúlyt fektet a modern világítástervezésre és egyedi technológiákra, valamint egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A Rückl üveggyár hagyománya viszont 1846-ig nyúlik vissza, így büszke annak történelmére, időtálló üveggyártási eljárásaira, és az általa képviselt kézi csiszolás művészetére. Mindkét márka középpontjában a csúcsminőségű üvegek, a design és a tökéletes részletek iránti szeretet áll: ez a szenvedély ölt formát a Metamorphosis kollekció kifinomult geometriával és eleganciával rendelkező darabjaiban is.

A Rückl üvegkészítési technikáiból és esztétikai filozófiájából táplálkozó Metamorphosis világítótestek többszintű formai metamorfózist képviselnek: egyrészt a kristály világítótestté, másrészt annak különös kompozíciókba való alakulását, amelyek mind hibátlan kézműves és technikai kivitelezéssel társulnak. A BOMMA számára készült új világítótestek alapja a Rückl ikonikus, szintén Metamorphosis elnevezésű váza és gyertyatartó kollekciója, amelyet Rony Plesl az elsők között készített a Rückl számára a márka művészeti igazgatójaként. A kollekció darabjainak bonyolult vágott mintázatát a kígyóbőrre emlékeztető szabályos struktúrák, valamint a kristályrácsok tökéletes formája és a gótikus építészet boltívei ihlették. Egyetlen kristályelem elkészítése több órányi teljes koncentrációt és mesteri munkát igényel.

„A formák, a színek és különösen a kézzel vágott minta a Rückl legikonikusabb jellemzőit hordozzák: a precizitást, az élességet és minden vágás geometriáját. Mindezek fénnyel társítva kiemelkedő élményt nyújtanak. Az egyes alkotóelemek egyedi, önálló darabok, amelyek egy fa gyümölcsére hasonlítanak, és bármilyen kompozíciót feldobnak. A BOMMA Constellation by Rückl egy igazi ritkaság a világítótestek világában” – mondta el Rony.

BOMMA | Web | Facebook Instagram
Rückl | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük