fbpx
Nyomj Entert

Szórakoztató, értékmentő és környezettudatos – Ilyen egy mai vendéglátóhely! | Piqniq pakk – 8. rész

Mi a tökéletes kovászos kenyér titka? Mit tehet egy vendéglátóhely és a hétköznapok embere – a műanyag szívószál elhagyásán túl – a környezettudatos és tiszta konyháért? Mit kell magas szintre emelnie egy bisztrónak, ha a páratlan vendégélmény a cél? Miben rejlik egy üzlet közösséteremtő ereje? Íme a friss Piqniq pakk!


VIDEO: Déryné, ahol a vendéglátó irányít – A vendégélmény a legapróbb részletekben lakozik

Tizenhat éve kezdődött Kovács Kristóf televíziós producer és a Déryné közös története. A vendéglátóegység sikerének titka, hogy ők nem konyhában és szervizben, hanem központi élményben gondolkoznak. Kristóf szerint a vendégélmény lényege, hogy a szórakoztatást kell magas szintre emelni, melyhez részletekbe menő igényesség és precizitás szükséges. A Dérynében dolgozók munkáját ma már 130 oldalas belső szabályzat is segíti.

A tulajdonos alapelve, hogy mindig a vendéglátó irányít, a vendég hátradől és szórakozik.

PATRON 1: Bisztró az emlékeinkből – így nyitott a Normafa Delikát. Értékek újragondolva – workshop a Hosszúlépés. Járunk? és a Normafa Delikát alapítóival

Egy jó gasztrovállalkozás alapját nem csupán az ízletes és kreatív menük adják, hanem a hely szelleme is. A tálalásdesign mellett az épület hangulata és a látogatóközösség is hozzátesz a vendégélményhez.

Koniorczyk Bori és Merker Dávid, a Hosszúlépés. Járunk? programsorozat megálmodói és a Normafa Delikát tulajdonosai 2 órás workshopon mesélnek arról, hogy miért érdemes megmenteni az általad kiszemelt épület belsőépítészeti értékeit, hogyan építsd bele a koncepciódba a helyhez kapcsolódó régi emlékeket, valamint hogyan érd el, hogy az üzletednek közösségteremtő ereje legyen.

PATRON 2: A fenntartható vendéglátás új szintje – Workshop a környezettudatos üzemeltetésről, gyárlátogatással összekötve

A környezetvédelem ma már nem csupán egy trend, hanem életforma. A tudatosság otthonról indul, de az élet minden területére ki kell térnie, hiszen a világunk nemcsak az ajtónking terjed, hanem azon túl kezdődik igazán.

Hogyan lehet lépésről lépésre haladva zöldíteni egy vendéglátó egységet? Mi van a műanyag szívószál problémán túl? Hogyan csökkentsd az ökológiai lábnyomod az üzleti működésed során? Hogyan lehet elkerülni a greenwashing jelenséget?

Juhász András, a Cleaneco és a Bibo ‘the eco lifestyle shop’ megálmodója segít neked tisztán látni a fenntartható higiénia, öko-tisztítószerek, papírtermékek, egyszer használatos termékek, csomagolóanyagok és a hulladékkezelés világában, valamint izgalmas üzemlátogatásra invitál Dunakeszin, ahol saját magad tapasztalhatod meg a környezettudatos gyártás folyamatát.

Juhász András, a környezettudatos Cleaneco higiéniai márka alapítója, egyben tulajdonosa. 2011-ben startup vállalkozásként, egy garázsból indult útjára a Cleaneco márka tízféle termékkel. Ma több mint 200 féle terméket állítanak elő háztartások és vállalkozások számára saját üzemükben és manufaktúrájukban Dunakeszin. 2200 partner számára biztosítják a fenntartható higiénia működést országszerte. A kezdetek óta a cég alapját a kutatás-fejlesztés biztosítja, amelynek köszönhetően 2020 óta lebomló, bioműanyag csomagolásba kerültek háztartási termékeik és folyamatosan kutatják és fejlesztik a lebomló, komposztálható csomagolási alternatívákat.

HOWTO: A tökéletes kovászos kenyér titka – 10 tipp, hogy otthon is varázslatos pékárut készíthess

Bár a kovásszal sütés ősi technika és sok modern konyhában is évek óta házikedvenc a nyúlós csodaanyag, az élőtészta igazi reneszánsza a Covidhoz kapcsolódó bezártsággal jött el. Lassan két éve annak, hogy lelkes amatőrök is nekiálltak felnevelni a magukét, és egyre többen próbálkoznak szépen formázott kenyereket sütni kovászuk segítségével. De hogy mitől is lesz igazán jó az otthon készült kenyér? Tíz tippet adunk, hogy neked is sikerüljön.

Fotók: Piqniq Budapest
Videó: Piqniq Budapest – Sepsi Gergő

Piqniq Budapest | Web | Facebook | Instagram

Rendszeresen jelentkező sorozatunkban a Piqniq Budapest friss tartalmaiból szemezgetünk: nézd meg az új videót, hallgass bele az izgalmas podcast beszélgetésekbe, ismerd meg a Piqniq Patronokat, és mélyítsd el tudásod az aktuális how-to tartalmakon keresztül!

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük