Így készíts villantós süteményt és kovácsolj előnyt a vendég kritikájából! | Piqniq pakk – 7. rész

Így készíts villantós süteményt és kovácsolj előnyt a vendég kritikájából! | Piqniq pakk – 7. rész

Hogyan írjunk a gasztronómiáról másképp, avagy mi van a klasszikus étteremkritikákon túl? Segíthet-e a branding egy rossz terméken? Bele lehet-e önfeledten feledkezni egy olyan bonyolultnak látszó sütemény, mint a choux elkészítésébe? És vajon megdőlni látszik-e a mondás, miszerint a vendégnek mindig igaza van? Itt a friss Piqniq Pakk, ahol a gasztroőrültek és a konyhában kevésbé rutinosan mozgók is megtalálják majd a számításaikat!

VIDEO: Villantós sütemény egyszerűen – amikor a sütés igazi kikapcsolódást jelent

A sütés felér egy meditációval, igazi kikapcsolódást jelent a bevásárlás pillanatától kezdve különösen, ha az alapanyagoknak megadjuk a kellő tiszteletet. Horváth Alexandra, az Egy csipet torta alapítója egy bonyolultnak látszó süteményt, a choux-t süti meg, amely az általa megmutatott fogásokkal a konyhában nem annyira rutinosan mozgók számára is elkészíthetővé válik.

Legyél Te is Piqniq Pro!
– ingyenes regisztráció után, csak tagok részére elérhető videós tartalmak
– Piqniq Patron: pályázz különböző ingyenes, szakmai felajánlásokra, programokra!

PATRON: Írj, alkoss, kapcsolódj – hogyan csináld másként, mint mások? Workshop a kreatív gasztro írásról a HYPEANDHYPER és a TELEX újságíróival

Manapság egy kicsit mindenki étteremkritikus vagy foodblogger, de a zajból ki lehet tűnni, ha megtaláljuk azt a hangszínt és tartalomtípust, ami önazonos. Egy jó gasztronómiai író nem csak értékel, de keresi a dolgok forrását és elmeséli a teljes történetet.

A HYPEANDHYPER online magazin workshop-sorozatot indít, ahol az első esemény az írásról szól. Az alapvetően design-fókuszú portálon Geiger Bianka, gasztro- és designmenedzser, tervező és teoretikus vállalta a gasztronómiai rovat kialakítását, a design világából ismert módszertanok segítségével. Vendége Ács Bori, a Telex szerzője, aki jól ismert alapos, részletgazdag, kísérletező és szinte „megkóstolható” cikkeiről.

Az esemény az év során a következő, önállóan is hasznosítható epizódokkal folytatódik, amelyeket később hirdet meg a Piqniq.

Legyél Te is Piqniq Pro!
– ingyenes regisztráció után, csak tagok részére elérhető videós tartalmak
– Piqniq Patron: pályázz különböző ingyenes, szakmai felajánlásokra, programokra!

PODCAST: Gasztronómia és élmény. A márkaépítés helye a vendéglátásban

A pandémia az egész életünket átalakította, beleértve az étkezési kultúránkat és ezzel kapcsolatos prioritásainkat is. Unger Zsolt márkaépítő szerint annak a világnak már vége van, amelyben egyértelmű állításokat lehet tenni, hogy mitől jó egy étterem. Fontos, hogy a minőség kiváló legyen, hiszen egy rossz terméken még a branding sem segít, de ezeken kívül nélkülözhetetlen, hogy egy vállalkozás végiggondolja, mire van most és a jövő generációjának valóban szüksége. Természetesen, egy jó sztori sem árt a vállalkozás mögött.

HOW-TO: Ne menekülj a kritikától! 10 tipp, hogy szolgáltatóként jól reagálj az ügyfelek észrevételeire

A vélemény szabad, mindig kéznél van és egyre kevesebben félnek használni. A jórészt egyoldalú online véleményezési lehetőség kinyitotta az emberi lélek pandora szelencéjét, és muszáj jól reagálni még az érzelemvezérelt, akár megalapozatlan kommentekre is. De vajon működik még működik a behízelgően udvarias elnézést kérés és öninkvizíció, vagy lassen el kell hogy fogjunk, hogy a vendégnek sincs mindig igaza? Barabás Heinz Csaba tíz hasznos tippet ad a vendégvélemények kezeléséhez és megválaszolja az örök kérdést is.

Fotók: Piqniq Budapest
Videó: Piqniq Budapest – Sepsi Gergő

Piqniq Budapest | Web | Facebook | Instagram

Rendszeresen jelentkező sorozatunkban a Piqniq Budapest friss tartalmaiból szemezgetünk: nézd meg az új videót, hallgass bele az izgalmas podcast beszélgetésekbe, ismerd meg a Piqniq Patronokat, és mélyítsd el tudásod az aktuális how-to tartalmakon keresztül!

továbbiak
Ukrán tervezők, akiket nem téveszthetünk szem elől V.
east

Ukrán tervezők, akiket nem téveszthetünk szem elől V.

Az ukrán divatipar hidat képez a világ többi pontjával, emellett az ország kreatív kultúráját erősíti. Az Ukrán tervezők, akiket nem téveszthetünk szem elől ötödik részében ezúttal olyan innovatív látásmódú márkákat mutatunk be, amelyek a fenntarthatóság elveit részesítik előnyben. A Hype&Hyper szerkesztőségében rengeteg tehetséges, egyedi látásmódú ukrán tervezőt, művészt és
A lengyel fehérneműmárka, ami a magabiztos nőknek tervez
east

A lengyel fehérneműmárka, ami a magabiztos nőknek tervez

Különleges anyagválasztások és karakteres vonalvezetések alakítják a varsói Undress Code fehérneműmárka termékpalettáját, na meg a konzisztens márkaüzenet, miszerint a modern, magabiztos, felszabadult nőknek terveznek. Azoknak, akik szeretik elengedni magukat olykor, és akik az álmaikat valóra akarják váltani. Azoknak, akik szerint a fehérnemű nem egy elrejtendő ruhadarab, hanem a day-to-day look
150 éves lett a budapesti Néprajzi Múzeum
east

150 éves lett a budapesti Néprajzi Múzeum

Március elején ünnepelte létrejöttének 150. évfordulóját az újranyitás előtt álló Néprajzi Múzeum. Az intézmény alapításának dátuma szimbolikus: ekkor nevezték ki a neves természetrajzi gyűjtőt, Xántus Jánost a Magyar Nemzeti Múzeum Néprajzi Osztályának vezetőjévé. A budapesti Néprajzi Múzeum Európa egyik jelentős szakmúzeuma, új épületének köszönhetően pedig a világ egyik legkorszerűbb etnográfiai