Újra várják a terveket Csehország legmagasabb épületéhez

Újra várják a terveket Csehország legmagasabb épületéhez

Az Ostravában építendő felhőkarcoló tervei nem feleltek meg a városvezetésnek, így újra megnyitották a versenyt az építész irodák előtt.


A tervek szerint már 2022-ben el kellett volna, hogy kezdődjön a Csehország legmagasabb épületének hirdetett ostravai felhőkarcoló építése, ám a folyamatos változtatások után végül teljesen elvetették a Chybik + Kristof által benyújtott eredeti terveket. A döntés mögött a fejlesztő cég, az RT Torax és a városvezetés konfliktusa áll: a politikusok szerint a fejlesztők nem vették kellően figyelembe a város érdekeit, és folyamatosan változtatgatták az előzetesen elfogadott terveket, amik rossz hatással lettek volna a környező területek mindennapi életére. Ezért úgy döntöttek, hogy inkább újra kiírják a versenyt, és várják az új megoldásokat, amelyek ezúttal nemcsak magára az épületre terjednek ki, hanem annak a közterekkel való kapcsolódására is. A nyertest 2024 júniusáig hirdetik ki, ami után megindulhat a hosszadalmas engedélyezési procedúra, majd az építkezés, így az eredetileg kitűzött 2027 helyett legjobb esetben is csak 2032-ben adhatják át az épületet.

Forrás: expats.cz
Fotók: Chybik + Kristof

továbbiak
Az egyszerűség ünnepe | Hétköznapok.
lifestyle

Az egyszerűség ünnepe | Hétköznapok.

Természetesség, fenntarthatóság, tanulás és tanítás. Ha ezeket nemcsak címszavakként, hanem egy értékrend leírásaként használjuk, ott elindulhat valami igazán lényegi. A legnagyszerűbb dolgok ugyanis egyáltalán nem zajosak, sokkal inkább halkan szólnak, mégis fontosak. Így történik ez Sajben Csabánál is, aki Budafok egy kis szegletében  egy igazán otthonos helyet teremtett csapatával. Ez
150 év alatt Budapest körül Zubreczki Dáviddal
lifestyle

150 év alatt Budapest körül Zubreczki Dáviddal

Emberek, szavak, épületek, történetek és hangulatok – ebből és még sok minden másból jött létre az elmúlt 150 év során az a Budapest, amit ma ismerünk. Az évforduló kapcsán olyan embereket kérdezünk a magyar főváros múltjáról, jövőjéről, és a Budapesthez fűződő személyes kapcsolatukról, akik ezer (de legalábbis százötven) szállal kötődnek hozzá.
Jelesre vizsgáztak a csehek és lengyelek?
business

Jelesre vizsgáztak a csehek és lengyelek?

Lassan véget ér a tél, ezzel a régiónk az egyik legnehezebb fűtési szezont vészelte át az energiaválság miatt. Hogyan biztosítható a biztonságos, független energiaellátás a jövőben? Erre kerestük a válaszokat Dr. Toldi Ottóval, magyar szemszögből! A legnehezebb kérdés: biztosítható-e a magyar energiaszuverenitás? Ha igen, hogyan? Jelenleg a földgáz fogyasztásunk 85%