Így készíts szójatöpörtyűt, és tudj meg mindent a gasztrofotózásról! | Piqniq pakk – 9. rész

Így készíts szójatöpörtyűt, és tudj meg mindent a gasztrofotózásról! | Piqniq pakk – 9. rész

Báránysült és japán omlett a húsvéti asztalra? Miért ne! Az ünnep közeledtével a sztárok is beálltak a konyhapultba, hogy szakértők segítségével készítsék el a terített asztal fogásait, a klasszikusoktól a rendhagyókig. Hogyan fejlődjön együtt egy gasztrovállalkozás a környezetével? Milyen „trükköket” vessünk be, ha szeretnénk megkedveltetni a zöldségeket a kicsikkel? Ha pedig minden érdekel, ami a gasztrofotózással és a food stylinggal kapcsolatos, gyere a Piqniq Budapest és a Hype&Hyper közös workshopjára! Íme a 9. Piqniq pakk!


VIDEÓSOROZAT: Készülj velünk a húsvéti ünnepekre!

Mi köti összes Wolf Andrást Rezes Judittal, Szabit Senával, Jordán Adélt Magyarország vezető halszakértőjével vagy épp Karalyos Gábort és Nyáry Lucát? Sokkal több, mint ami esetleg elválasztja őket: a jó ételek iránti rajongás például biztosan közös metszet.

A húsvét az egyik leghangulatosabb családi ünnep, amihez a legtöbbünket nagyon erős (íz)emlékek kötnek, és ami egyben kiváló teret adhat az ételekkel való kísérletezésnek is. Nemcsak mert vega és húsimádó, a halért vagy épp a bárányért rajongó családtag éppúgy finomat enne, mint az egzotikus konyha szerelmese, de azért is, mert a közös főzés során profi és amatőr is sokat tanulhat egymástól.

Hányan ülik körbe a húsvéti asztalt Jordán Adéléknál? Boldogul-e elsőre a hatos kalácsfonással Sena? És vajon milyen vega étellel lepi meg megrögzött húsevő családtagjait Nyáry Luca? Mindez és még sok más is kiderül a kötetlen hangulatú, egyszerű, mégis az ünnepi asztalra való fogásokat bemutató videókból, melyekből profi és konyhai amatőr egyaránt meríthet inspirációt.
Wolf Gábor és Rezes Judit báránysültet, dr. Palotás Péter és Jordán Adél gőzölt tőkehalat, Karalyos Gábor és Nyáry Luca szójatöpörtyűt, Szabadfi Szabi és Sena fonott kalácsot, Keve Marci és Pelsőczy Réka tamagoyakit, Somogyi Dóri és Suga Paulina pedig hagyományos és mentes répatortát készít a Piqniq Budapest konyhájában.

PODCAST: Budapest, a folyamatosan változó nagyváros. Hogyan fejlődjön együtt egy gasztrovállalkozás a környezetével?

Budapest, mint minden élő város, folyton változik, új helyek nyílnak, mások bezárnak. Változnak a vállalkozók igényei, a fogyasztók és a trendek is. Hosszú távon azok a helyek fenntarthatóak, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak egy város jelenéhez. Az urbanisztikai szakembereknek fontos szerep jut, az egyes városrészek átalakulása hatással van a gasztroegységek életére is.

Hetedik adásunkban erről a témáról beszélgetünk Koniorczyk Borival, a Hosszúlépés. Járunk? és a Normafa delikát tulajdonos-alapítójával, valamint Vitézi Dáviddal, aki a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója és a Közlekedési Múzeum megbízott főigazgatója.

VIDEÓ: Gyereketetés tudatosan. Így szerettesd meg a megosztó zöldségeket!

Kevés nagyobb kihívást jelentő feladatot ismerünk a gasztronómia területén, mint a gyerekek mindennapi etetése. Havas Dóra szerint a jó étkezési szokásokat szülőként csak jól átgondoltan lehet kialakítani, a legfontosabb a jó példa átadása.

A gasztroblogger egy megosztó zöldségen, a brokkolin keresztül mutatja meg, hogy egy íz más textúrában, új formában megjelenítve milyen változatos tud lenni. A hozzátápláláskor a szakértők szerint akár kilencszer is meg kell mutatni egy ízt ahhoz, hogy azt a gyerek megszeresse. Ugyanilyen türelemmel kell kísérletezni, hogy tudatosan és egészségesen étkező felnőttet neveljünk.

Legyél Te is Piqniq Pro!
ingyenes regisztráció után, csak tagok részére elérhető videós tartalmak
– Piqniq Patron: pályázz különböző ingyenes, szakmai felajánlásokra, programokra!

WORKSHOP: Alkoss – hogyan csináld másként, mint mások? Workshop a gasztrofotózásról és a food stylingról a HYPEANDHYPER-rel

A látvány nem minden, ugyanakkor régóta tudjuk, hogy először a szemünkkel eszünk – legyen szó egy receptmagazin borítójáról, egy reklámfilmről vagy egy pop-up esemény kóstolófalatkáiról, fontos, hogy az ételek vizualitása átgondolt és egyedi legyen. Éppen ezért a HYPEANDHYPER magazin workshop-sorozatának második részében a gasztrofotó és a food styling kapja a főszerepet: Geiger Bianka gasztro- és designmenedzser, tervező és teoretikus vezényletével ez alkalommal Sebestyén László fotográfus (aki olyan helyeken dolgozott, mint a Forbes, Magyar Konyha, HYPEANDHYPER) és Fodor Mariann food stylist (számtalan szakácskönyv, reklámfilm-forgatás és esemény kreátora) mutatják be az ételek vizuális világát.

Mit kaphatsz ettől a lehetőségtől?
– Megtudhatod, milyen szabályok szerint épül fel egy ételről vagy étteremről készült fotó

– Megismerheted a különböző fotós eszközöket és technikákat

– Bepillantást nyerhetsz abba, hogyan dolgozik egy food stylist

– Ötleteket kaphatsz, hogyan térj el a megszokott vizualitásról

– Kipróbálhatod a saját kreativitásod

Találkozzunk a Piqniq Budapest és a HYPEANDHYPER workshopján!

Fotók: Piqniq Budapest
Videó: Piqniq Budapest – Sepsi Gergő

Piqniq Budapest | Web | Facebook | Instagram

Rendszeresen jelentkező sorozatunkban a Piqniq Budapest friss tartalmaiból szemezgetünk: nézd meg az új videót, hallgass bele az izgalmas podcast beszélgetésekbe, ismerd meg a Piqniq Patronokat, és mélyítsd el tudásod az aktuális how-to tartalmakon keresztül!

továbbiak
Vitaminok nem mindennapi arculattal | TOP 5
branding

Vitaminok nem mindennapi arculattal | TOP 5

Megszokhattuk, hogy a vitaminok csomagolása általában minden, csak nem kreatív: túl sok a szöveg, és a rengeteg információban könnyen el lehet veszni. Napjainkban azonban egyre több cég felfigyel arra, hogy egy látványos arculat előtérbe emel bármilyen márkát, így akár a vitaminokat is. Régiós példáink között rendhagyó megoldásokkal találkozhatunk – nem csak
Térkép mutatja meg, hogyan érzik magukat a prágaiak a város különböző részein
east

Térkép mutatja meg, hogyan érzik magukat a prágaiak a város különböző részein

Online térképen véleményezhették a városlakók Prága minden zugát, felhívva ezáltal a figyelmet arra, melyek a legkedveltebb helyek és hol van még mit fejleszteni a városszöveten. A közel hatezer kitöltő véleményét reprezentáló térkép bemutatja, melyek a város legbiztonságosabb, legveszélyesebb, legkedveltebb helyei a városlakók szerint, illetve az is jól kirajzolódik, hol vannak
Szokatlan perspektívából mutatja be Európát a spanyol fotográfus legújabb kiállítása
architecture

Szokatlan perspektívából mutatja be Európát a spanyol fotográfus legújabb kiállítása

A spanyol kortárs fotográfia kiemelkedő alakja, Antonio Benítez Barrios munkáiból nyílik Fading Europe címmel kiállítás április 14-én a Cervantes Intézetben. A fotográfus munkái épített környezetünk egyedi megközelítésével reflektálnak a múltra, és azon keresztül a jelenre. A tárlathoz kapcsolódóan Antonio Benítez Barrios április 13-án és 14-én fotóműhelyt tart, ahol betekintést ad