Így olvastok ti | A Hype&Hyper idei legolvasottabb cikkei

Így olvastok ti | A Hype&Hyper idei legolvasottabb cikkei

A 2021-es év a magazin számára is számos meglepetést, ötletet és lehetőséget tartogatott: új felületek, új sorozatok, új arcok és új témák jelentek meg a Hype&Hyper életében. Építészet, gasztronómia, lokális értékek, design és még több színes, sokrétű téma keveredik nap mint nap az oldalon – most összeszedtük a legnépszerűbbeket!

Zene és? | Öt dolog, amiért megéri várni a Magyar Zene Házára

A Magyar Zene Háza már a látványterveken keresztül egy átütő épületnek minősült az év elején, így nem véletlen, hogy már az építési folyamatát is nagy figyelem kísérte – ezt alá is támasztja, hogy ebben az évben ez a cikk volt a legolvasottabb az oldalon. Horn Márton projektigazgatóval összeszedtük azokat a pontokat, amiért érdemes volt várni erre az impozáns objektumra.


Modern nomád luxus Szekszárdon

A nyugalom szigete egy még fel nem fedezett helyen – ez volt a célja a Szegzárd – the lodge alapítóinak. A birtok a régió egyik különleges kincse, hiszen a gasztro élmény mellé sajátos enteriőr és arculat társul. Az egyik tulajdonossal, Dudás Péterrel készült interjúban részletesen olvashatunk a koncepció megalakulásáról!


A minimalizmus halott? Élettér a járvány után

Tavaly a pandémia korai szakaszában készítettünk egy sorozatot, ahol egy építészt, egy designert, egy urbanistát és egy környezetpszichológust kérdeztünk arról, hogy vajon hogyan fog a bezártság felszínre törni az élettereinken – idén az Élet(tér) a járvány után cikksorozatunkban az enteriőr design trendek szemszögéből vizsgáltuk ezt a jelenséget.


Tárgyfétis 6. rész – A Saturnus gyűrűi

Idén sem hazudtolta meg magát a megunhatatlan Tárgyfétis cikksorozat, amelyben Mayer Kitti és Novák Piroska designteoretikusok mesélnek a hazai tárgykultúra emblematikus darabjairól. Ezúttal a Saturnus porcelánegyüttes legendás történetét tárták elénk.


Objective – Vitáris Iván

Az októberi tematikus hónapunkban hétről hétre a régió izgalmas karaktereit kérdeztük kedvenc tárgyaikról és a mögöttük álló történetekről. Az Objective sorozatunk egyik legkedveltebb részében Vitáris Iván mutatja be szeretett relikviáit.


Kőbánya varázslatos világa – A budapesti Chinatown

Geiger Bianka szerzőnk páratlan kulináris élményei mindig elkalauzolják az olvasókat egy másik világba, nem volt ez másképp Chinatown-nál sem. Ezúttal a kőbányai kínai negyed konyhaművészete kapta a főszerepet, ahol a fűszerek, színek, illatok és a látvány kakofóniája keveredik.


Az oda-vissza hatás anatómiája | Leaving the city 1. rész

Az idei év új sorozata, a Leaving the city azokat a kreatív szakembereket mutatja be, akik a zajos fővárost az idilli, vidéki romantikára cserélték. A széria első részében Nagykovácsira látogatunk el, ahol egy bájos faházban él Fenyvesi Zsófi képzőművész és grafikus, a Szikra Mező művészeti vezetője a kutyájával, Kelettel.

továbbiak
Vidéki kastély, barátokkal | Leaving the city SPECIAL
art

Vidéki kastély, barátokkal | Leaving the city SPECIAL

Géza, Eszter, Gergő és Dóri kissé félszegen néznek a kamerába, a héthónapos Samu pedig érdeklődéssel fordul az éppen exponáló masina irányába. Akiket pedig valószínűleg a legkevésbé sem érdekel, hogy a jobbik profilukat mutassák: Mono és Robi, a két fekete pulikutya. A házat, amely előtt állnak, egykor a település jegyzője építtette
Like a local 2021 – Fehérvári úti Vásárcsarnok, Fågel by Artizán, Magvető Café
gasztronómia

Like a local 2021 – Fehérvári úti Vásárcsarnok, Fågel by Artizán, Magvető Café

Már két epizódon túl vagyunk, ahol az aktuális budapesti kedvenceimről mesélek, de vannak olyan helyszínek, amelyek még többet jelentenek. Mivel elérkezett az év vége és ideje a számvetésnek, szerepeljenek itt azok, amik valamiért biztos pontot jelentenek az életemben, akárhogy telik is az idő, és amiket neked is érdemes mihamarabb felfedezned.
TOP 10 kortárs épület régión innen és túl
architecture

TOP 10 kortárs épület régión innen és túl

Tengerparti hotel Rovinjból,  bambusz tetős iskola Baliról és a világ első nyers földből nyomtatott 3D-s háza Olaszországból. Szubjektív építészeti válogatás következik az elmúlt egy-két évből, nagyrészt olyan épületekből amikről már beszámoltunk idén, egy-két újdonsággal kiegészítve. Mario Cucinella | Olaszország | Tecla, az első 3D-nyomtatott ház nyers földből A TECLA (Technology + Clay) a