fbpx
Nyomj Entert

Letűnt idők és a kortárs építészet kivételes találkozása | WineList borbár

Minél öregebb egy bor, annál ízletesebb és zamatosabb – ezt az alapvetést még azok is ismerik, akik nem fogyasztják rendszeresen a szőlőből készült alkoholos nedűt. De vajon ez a tény a különböző borbárok esetében is megállja a helyét? A nagy múltra visszatekintő épületek jobb környezetet teremtenek egy exkluzív borkóstoláshoz, mint a modern vendéglátóhelyek? Ha a prágai WineList borbár példájából indulunk ki, a legtökéletesebb megoldás, ha a történelmi és a kortárs szerkezeti elemek harmonikusan keverednek egymással az enteriőrben, megalkotva a tökéletes kompozíciót!

A prága nyolcadik kerületében található borozó két szinttel rendelkezik: egy kisebb alapterületű, lágyabb karakterű földszinti egységgel, amit egy tágas lépcsőház köt össze a téglafalakkal határolt grandiózus pincével. A földszintet nappali bárnak tervezték, ezért itt a fehér és a világos szürke különböző árnyalatai dominálnak, az esti programok megtartására alkalmas pincében azonban inkább sötét színekkel találkozhatunk.


A Collarch stúdió profi csapata a projekt során igyekezett minél nagyobb mértékben megőrizni az eredeti burkolatokat, így maradhattak meg a mennyezetet díszítő boltívek vagy akár olyan technikai megoldások is, mint a szellőzőrendszer, amely valószínűleg egy későbbi időszakban kerülhetett az épületbe. A régi és az új felületek kreatív ötvözetét a kiváló minőségű csiszolt tölgyfa ülőalkalmatosságok és a letisztult formavilággal rendelkező bútorok teszik egységessé, melyek kellemes hangulatot kölcsönöznek az egyébként igen bonyolult és összetett térnek.


WineList | Web
Collarch studio | Web | Facebook Instagram

ForrásArchdaily

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük