fbpx
Nyomj Entert

Prágai utunk során ide térjünk be, hogyha mennyei kávéra és házi kenyérre vágyunk

Ha Prága és speciality kávé, akkor Alf & Bet. Az egy térben található pörkölő és pékség a cseh művészeket támogató EMA espresso bar második kávézójában várja vendégeit, látványos enteriőrdesignnal. 

Az Alf & Bet alapvetően pörkölő és pékség, ugyanakkor az EMA kávézólánc második kávézójában található, így kávét és más finomságokat is fogyaszthatunk, ha ide látogatunk. Mindkét brand Kamil Skrbek nevéhez köthető, aki a speciality kávé világát az elsők között ismertette meg a prágaiakkal. Saját pörkölőüzemének beindítását kávézóinak növekvő forgalma miatt érezte evidensnek, a kézműves kenyerek készítését pedig külföldi utazásai inspirálták. 

A többfunkciós üzlet építészei, Kristina Magasaniková (SheArchitect) és Roman Prachař a hatalmas, világos tér első részébe egy eszpresszóbárt álmodtak meg – jól látható Diedrich pörkölőgéppel és óriási kenyérsütő kemencével. Kamil álma volt, hogy az új koncepciójú hely békés, kisvárosi hangulatú legyen. 

A többi EMA-hoz hasonlóan itt is találkozhatunk kortárs cseh művészek munkáival: az indusztriális belső térrel nagyszerűen rímelnek Ira Svobodová Tubes c. festményei és Bára Prášilová Sock c. alkotása is. 

A pékség hagyományos cseh süteményeket is kínál, kiváló minőségű alapanyagokból, nap mint nap frissen sütve – ahogyan minden más általuk felszolgált ételt is ők maguk készítenek.

Fotók: Pavel Sinagl, Alf & Bet

Alf & Bet | Web | Facebook | Instagram
EMA espresso bar | Web | Facebook | Instagram

Forrás: European Coffee Trip


Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük