Prágai utunk során ide térjünk be, hogyha mennyei kávéra és házi kenyérre vágyunk

Prágai utunk során ide térjünk be, hogyha mennyei kávéra és házi kenyérre vágyunk

Ha Prága és speciality kávé, akkor Alf & Bet. Az egy térben található pörkölő és pékség a cseh művészeket támogató EMA espresso bar második kávézójában várja vendégeit, látványos enteriőrdesignnal.

Az Alf & Bet alapvetően pörkölő és pékség, ugyanakkor az EMA kávézólánc második kávézójában található, így kávét és más finomságokat is fogyaszthatunk, ha ide látogatunk. Mindkét brand Kamil Skrbek nevéhez köthető, aki a speciality kávé világát az elsők között ismertette meg a prágaiakkal. Saját pörkölőüzemének beindítását kávézóinak növekvő forgalma miatt érezte evidensnek, a kézműves kenyerek készítését pedig külföldi utazásai inspirálták.

A többfunkciós üzlet építészei, Kristina Magasaniková (SheArchitect) és Roman Prachař a hatalmas, világos tér első részébe egy eszpresszóbárt álmodtak meg – jól látható Diedrich pörkölőgéppel és óriási kenyérsütő kemencével. Kamil álma volt, hogy az új koncepciójú hely békés, kisvárosi hangulatú legyen.

Fotó: Lucas Kozel

A többi EMA-hoz hasonlóan itt is találkozhatunk kortárs cseh művészek munkáival: az indusztriális belső térrel nagyszerűen rímelnek Ira Svobodová Tubes c. festményei és Bára Prášilová Sock c. alkotása is.

A pékség hagyományos cseh süteményeket is kínál, kiváló minőségű alapanyagokból, nap mint nap frissen sütve – ahogyan minden más általuk felszolgált ételt is ők maguk készítenek.

Fotók: Pavel Sinagl, Alf & Bet

Alf & Bet | Web | Facebook | Instagram
EMA espresso bar | Web | Facebook | Instagram

Forrás: European Coffee Trip


továbbiak
A hat legrangosabb párizsi múzeum mutatja be Yves Saint Laurent ikonikus munkásságát
divat

A hat legrangosabb párizsi múzeum mutatja be Yves Saint Laurent ikonikus munkásságát

Az Yves Saint Laurent divatház megalapításának hatvanadik évfordulója alkalmából a Centre Pompidou-tól a Louvre-ig hat párizsi múzeum tiszteleg a néhai divattervező előtt. Yves Saint Laurent mindössze huszonhat éves volt, amikor megalapította saját nevével fémjelzett haute couture divatházát. Most, a hatvanadik évforduló alkalmából a francia főváros hat legrangosabb múzeuma tiszteleg a
A Zaha Hadid Architects sztárépítész iroda tervezi az ukrán ipari város új metróállomásait
east

A Zaha Hadid Architects sztárépítész iroda tervezi az ukrán ipari város új metróállomásait

A Zaha Hadid Architects bemutatta Ukrajna egyik legjelentősebb ipari központjának, Dnyipro város új metróállomásainak terveit. A fejlesztés keretében létrejövő három új állomás (Teatralna, Tsentralna és Muzeina) 2025-ben nyitja meg kapuit. A projekt Dnyipro tömegközlekedési hálózatának korszerűsítésére irányuló, folyamatban lévő program részét képezi. Az új állomások a város keleti területeinek lakóit,
Kortárs ékszer és textil? Irány  Veszprém! | Érintkezések / Contacts
design

Kortárs ékszer és textil? Irány Veszprém! | Érintkezések / Contacts

Veszprém, “a királynék városa” több szempontból is izgalmas úti cél lehet, ha a közép-dunántúli régió felé vesszük az irányt. 2023-ban a kultúráé a főszerep, hiszen ekkor a város lesz Európa Kulturális Fővárosa. Azonban érdemes figyelmünket már most ide irányítani, ugyanis egy rendkívül izgalmas és újító kiállításnak ad otthont a gyönyörű