fbpx
Nyomj Entert

A metaverzumtól a házias kínai batyuig | Piqniq pakk – 10. rész

Mit tartogat a Metaverzum a gasztrovállalkozások szereplőinek és miért érdemes „a pult mögött” állóknak is tisztában lenniük olyan fogalmakkal, mint „crypto”, „gépi tanulás” vagy „web 3.0”? Mit tehet egy munkáltató a dolgozóiért, ha a kiégés veszélye fenyeget? És van-e élet az olajban úszó tavaszi tekercsen és a nyolckincs-mártáson túl, ha kínai gasztronómiáról beszélünk? (Megsúgjuk: van, és nem is akármilyen.) Ha pedig csak most eszméltél, de nagyon is érdekel a gasztrofotózás, még van egy kis időd, hogy a legjobbaktól tanulj! Íme a friss Piqniq pakk!


PATRON: Megtartás, motiváció, fluktuáció, kiégés – Kommunikációs workshop az élhető munkahelyekért

A kiégés az élet egyre több területén köszön vissza, a gasztrovállakozásokat pedig most még komolyabban sújtja a jelenség, mint valaha. A vendéglátás felfokozott világában szinte elkerülhetetlen a „burnout”, de felelős munkáltatóként tehetsz ellene, hogy a dolgozóid ne jussanak erre a sorsa. Hogyan lehet elérni pusztán helyes kommunikációval, hogy maradjon az a kolléga is, aki esetleg a pályamódosítást fontolgatja? Hogyan lehet összetartani a csapatot, és motiválni a munkatársakat? Hogyan járul mindez a vendégélményhez?

Csatlós Csilla, a Piqniq Budapest visszatérő előadója egy félnapos interaktív workshopon keresztül szeretne segíteni közel 30 vendéglátósnak, hogy a saját problémáikat feltárva együtt keressék meg az okokat és a lehetőségeket a kiégés elkerüléséhez.

Csatlós Csilla korábban interim menedzserként dolgozott, de ma már hosszú ideje coachként tevékenykedik. Szakterülete a kiégési szindróma, rengeteg embernek segít egynapos üléseken megtalálni a helyes irányt. Mindemellett szálláshelyet és éttermet üzemeltet Zala megyében, komoly tapasztalata van a vendéglátás terén. A közösségért is tevékenykedik, Bázakerettye polgármestereként.

Időpont:
2022. április 29.

Helyszín:
Szeglet Közösségi tér – 1116 Budapest, Albertfalva utca 3/A

VIDEÓ: Vendégélmény, mintha otthon lennél – A kínai monofood bisztró

Mary Lopatto és Yicheng Ji egy monofood bisztróval valósították meg az álmukat. A ZHU&CO-val hidat képeznek a vendég és a gasztronómia között, ahol egy egyszerűen értelmezhető ételen, a batyun keresztül megismertetik a kínai ízvilágot és vendégszeretetet. 

Magyarországon két véglet van: a kínai büfé és a nagy éttermek óriási étlappal, ahol a vendég eltéved a számára ismeretlen ételek és alapanyagok között. Mása és Ji a látványkonyhájukkal igazi családi vendéglátást hoztak létre, ahol az étel történetét is megosztják a közönséggel.

PATRON: Gasztrovilág 3.0 – Hogyan készülj fel a vállalkozásoddal a metaverzum jelenségre?

A virtuális valóság és a digitális környezet, azaz a Metaverzum átalakítja a fogyasztói szokásokat és a vállalkozások értékesítési lehetőségeit. A tranzakciók jelentős része az online piactérben zajlik majd a jövőben. Új lehetőségek jelennek majd meg, amelyeket minden vállalkozásnak be kell építenie a működésébe.  

Az ARe csapata, Etentuk Udemével az élen 2-3 órás workshop keretei között bevezet a metaverzum világába és olyan biztos alaptudással vértez fel, amelynek segítségével rálátást kaphatsz olyan fogalmakra és technológiákra, mint a VR, AR, NFT, gépi tanulás, crypto vagy a web 3.0. Emellett ízelítőt kaphatsz a hazai felhasználói bázisról, piaci jellemzőkről, valamint számos hazai és nemzetközi példán keresztül megoldási lehetőségeket kaphatsz a digitális transzformáció során felbukkanó nehéz helyzetekre.

Időpont:
2022. május 24.

Helyszín:
online előadás

WORKSHOP: Alkoss – hogyan csináld másként, mint mások? Workshop a gasztrofotózásról és a food stylingról a HYPEANDHYPER-rel

A látvány nem minden, ugyanakkor régóta tudjuk, hogy először a szemünkkel eszünk – legyen szó egy receptmagazin borítójáról, egy reklámfilmről vagy egy pop-up esemény kóstoló-falatkáiról, fontos, hogy az ételek vizualitása átgondolt és egyedi legyen. Éppen ezért, a HYPEANDHYPER online magazin workshop-sorozatának második részében a gasztrofotó és a food styling kapja a főszerepet: Geiger Bianka gasztro- és designmenedzser, tervező és teoretikus vezényletével ez alkalommal Sebestyén László fotográfus (aki olyan helyeken dolgozott, mint a Forbes, Magyar Konyha, HYPEANDHYPER) és Fodor Mariann food stylist (számtalan szakácskönyv, reklámfilm-forgatás és esemény kreátora) mutatják be az ételek vizuális világát.

Mit kaphatsz ettől a lehetőségtől?

– Megtudhatod, milyen szabályok épül fel egy ételről vagy étteremről készült fotó
– Megismerheted a különböző fotós eszközöket és technikákat
– Bepillantást nyerhetsz abba, hogyan dolgozik egy food stylist
– Ötleteket kaphatsz, hogyan térj el a megszokott vizualitásró
– Kipróbálhatod a saját kreativitásod

Találkozzunk a Piqniq Budapest és a HYPEANDHYPER workshopján!

Fotók: Piqniq Budapest
Videó: Piqniq Budapest – Sepsi Gergő

Piqniq Budapest | Web | Facebook | Instagram

Rendszeresen jelentkező sorozatunkban a Piqniq Budapest friss tartalmaiból szemezgetünk: nézd meg az új videót, hallgass bele az izgalmas podcast beszélgetésekbe, ismerd meg a Piqniq Patronokat, és mélyítsd el tudásod az aktuális how-to tartalmakon keresztül!

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük