Ezeket szerettük idén | 2022 legjobb enteriőrjei

Ezeket szerettük idén | 2022 legjobb enteriőrjei

Megszámolni is nehéz, olyan sok designprojektről számoltunk be idén is, összegyűjtöttük, melyek voltak a kedvenceink ezek közül – már ami a belső tereket illeti.

Minimalista és szakrális – Apátúr Sörház, Győr

Győr főterén, a patinás Lloyd-palota épületében találjuk az Apátúr Sörházat, amely több egyszerű vendéglátóipari egységnél. A Széchenyi István Egyetem és a győri Szent Mór Bencés Perjelség közös erővel hozta létre a sörházat és a hozzá kapcsolódó tanműhelyt, ahol a közösség diákjai képezhetik magukat. Itt mutattunk többet a belső térből, amelyet a LEN Architects tervezett.

Vidám és ösztönző – amerikai iskola Koszovóban

Pirosra mázolt falak, széles folyosók, bútorok ötletes formavilággal és sok-sok növény – a Koszovói Amerikai Iskola diákjai ilyen idilli körülmények között sajátíthatják el a legfontosabb alapismereteket. A Maden Group profi tervezőcsapata egy olyan oktatási intézményt álmodott meg, ahol a többfunkciós terek energiát és pozitivitást sugároznak, ezzel is meghozva a diákok kedvét a tanuláshoz!

Litván történelemóra – Nineteen18

1918: az év, mikor Litvánia visszanyerte függetlenségét – ennek tiszteletére keresztelték el a Nineteen18-t. A farm-to-table filozófiája mentén működő étterem a Senatorių Pasažasban található, amely egy többszáz éves kastély Vilnius belvárosában. Két közismert stúdió, a DO ARCHITECTS és a YesDesign Architecture újította fel, ügyelve, hogy az épület megőrizze kevert gótikus, barokk és neoklasszikus stílusát, de mégis simuljon a kortárs minimalizmus formanyelvéhez.

Balatoni nyugalom – Pine Weekendhouse

A Balaton északi kapujában szólítja meg a pihenni vágyókat a tökéletesen megkomponált, de mégis a természettel együtt lélegző Pine Weekendhouse. A boutique vendégházban a gasztronómia, a művészet és a balatoni életérzés kéz a kézben járnak egymással. Szobái kialakítása száz százalékban a házigazdák ízlését tükrözik, amiben Szűcs Ildikó lakberendező segédkezett.

Bukaresti butik – Aparterre store

A bukaresti Aparterre üzletét egyfajta magánlakásként képzelték el, ahol otthon érezhetik magukat a divat és a design szerelmesei: gyönyörű ruhadarabok, különleges tárgyak, valamint eltérő színek és textúrák színesítik a helyet. A Bogdan Ciocodeica Studio által tervezett tér nőiességét a púderes rózsaszín adja, mely elsősorban a bársonyból készült falakon és a függönyökön jelenik meg. Míg az otthonos légkört a meleg színű, világos tölgyfa padló és a puha szőnyegek teremtik meg – miközben megadják a terepet a hangsúlyos elemeknek.

Egy varsói lakás – Robert Majkut Design

A Robert Majkut Designnak ezúttal egy varsói lakás belsőépítészeti koncepcióját kellett megvalósítania. Privát tér, egyedi igényekkel: az ‘At Barbara’ projektben – amellett, hogy teljes mértékben a megrendelő kívánságait képviseli – felfedezhetőek a stúdió formabontó jellegzetességei. A kliens, Barbara kérésére a lakás az olasz Memphis-csoport posztmodern stílusjegyeit hordozza, amely annak ellenére, hogy a szakirodalom szerint megfoghatatlan, az egész lakásban visszaköszön.

Cseh édenkert – A Poetizer irodája

A Poetizer a világ legnagyobb költészeti témájú közösségi oldala, több mint 120 országból posztolnak verseket felhasználói. Prágai irodájuk enteriőrjét Johana Sedláčková Vamberská és Tomáš Císař álmodta meg, és a környezetvédelem iránti felelősség, illetve a minimalista szellemiség határozza meg. A tér középpontjában egy növényekkel betelepített, pavilonszerű szerkezet áll, vagyis „egy vad dzsungel, egy mitikus Éden, egy terület, amely kifejezi a vad gondolkodás koncepcióját” – írják a tervezők.

Megismételhetetlen atmoszféra – Warszauer Hotel, Krakkó

A hotelről nyomtatásban a Hype&Hyper 2022/1. számában írtunk.

Karcsú, modern épület Krakkó régi zsidónegyedének közepén, egy kis macskaköves utcában – ez az idén januárban megnyílt Warszauer Hotel, ami egyszerre tűnik ki és illeszkedik a környezetébe. A tervezéskor a cél egy olyan unikális hotel kialakítása volt, ami egyszerre közvetít klasszikus esztétikát olyan időtlen design darabokkal, mint Marcel Breuer Wassily-széke, vagy a Gubi fotelek, ugyanakkor modern és máshol nem tapasztalható atmoszférát áraszt.


továbbiak
Ha eddig úgy gondoltad, hogy unalmas buszra várni
design

Ha eddig úgy gondoltad, hogy unalmas buszra várni

Leleményes megoldás született a Brno mellett fekvő Kobeřicében. A hétszáz fős községnek az Atelier Walter építészei egy többfunkciós gyöngyszemet terveztek, ahol a várakozás idejét akár egy kis terepszemlével is el lehet tölteni. Az Atelier Walter építész iroda egy kompakt buszmegállót álmodott meg, amely méretétől függetlenül megannyi kreatív elemet tartogat magában.
A régió legnagyobb filmstúdiója épül Fóton
design

A régió legnagyobb filmstúdiója épül Fóton

A stúdió virtuális lesz, azaz valódi díszletek helyett LED falak adják majd a hátteret, cserébe már jövőre elkészülhet. 11 millió euró értékű beruházást hajt végére a Visual Europe Group Magyarország a fóti HelloParks területén. A virtuális stúdió lényege, hogy nem kell fizikailag is felépíteni a díszleteket, hanem LED falak segítségével
Az AI megoldhatja az emberiség egyik legnagyobb rejtélyét?
design

Az AI megoldhatja az emberiség egyik legnagyobb rejtélyét?

A Persian Pillow projekt alkotója a Midjourney segítségével modellezte le, hogyan épülhettek az ókori piramisok – csak ezúttal párnákból. Egy AI művész, Ulises vett egy mindenki otthonában megtalálható tárgyat, a párnát, és felépítette belőle az ókori világ legnagyobb csodáit. A rejtélyes módon épült, kolosszális piramisok az ő képein ugyan kicsit humorossá,