Ezeket szerettük idén | 2022 legjobb enteriőrjei

Ezeket szerettük idén | 2022 legjobb enteriőrjei

Megszámolni is nehéz, olyan sok designprojektről számoltunk be idén is, összegyűjtöttük, melyek voltak a kedvenceink ezek közül – már ami a belső tereket illeti.

Minimalista és szakrális – Apátúr Sörház, Győr

Győr főterén, a patinás Lloyd-palota épületében találjuk az Apátúr Sörházat, amely több egyszerű vendéglátóipari egységnél. A Széchenyi István Egyetem és a győri Szent Mór Bencés Perjelség közös erővel hozta létre a sörházat és a hozzá kapcsolódó tanműhelyt, ahol a közösség diákjai képezhetik magukat. Itt mutattunk többet a belső térből, amelyet a LEN Architects tervezett.

Vidám és ösztönző – amerikai iskola Koszovóban

Pirosra mázolt falak, széles folyosók, bútorok ötletes formavilággal és sok-sok növény – a Koszovói Amerikai Iskola diákjai ilyen idilli körülmények között sajátíthatják el a legfontosabb alapismereteket. A Maden Group profi tervezőcsapata egy olyan oktatási intézményt álmodott meg, ahol a többfunkciós terek energiát és pozitivitást sugároznak, ezzel is meghozva a diákok kedvét a tanuláshoz!

Litván történelemóra – Nineteen18

1918: az év, mikor Litvánia visszanyerte függetlenségét – ennek tiszteletére keresztelték el a Nineteen18-t. A farm-to-table filozófiája mentén működő étterem a Senatorių Pasažasban található, amely egy többszáz éves kastély Vilnius belvárosában. Két közismert stúdió, a DO ARCHITECTS és a YesDesign Architecture újította fel, ügyelve, hogy az épület megőrizze kevert gótikus, barokk és neoklasszikus stílusát, de mégis simuljon a kortárs minimalizmus formanyelvéhez.

Balatoni nyugalom – Pine Weekendhouse

A Balaton északi kapujában szólítja meg a pihenni vágyókat a tökéletesen megkomponált, de mégis a természettel együtt lélegző Pine Weekendhouse. A boutique vendégházban a gasztronómia, a művészet és a balatoni életérzés kéz a kézben járnak egymással. Szobái kialakítása száz százalékban a házigazdák ízlését tükrözik, amiben Szűcs Ildikó lakberendező segédkezett.

Bukaresti butik – Aparterre store

A bukaresti Aparterre üzletét egyfajta magánlakásként képzelték el, ahol otthon érezhetik magukat a divat és a design szerelmesei: gyönyörű ruhadarabok, különleges tárgyak, valamint eltérő színek és textúrák színesítik a helyet. A Bogdan Ciocodeica Studio által tervezett tér nőiességét a púderes rózsaszín adja, mely elsősorban a bársonyból készült falakon és a függönyökön jelenik meg. Míg az otthonos légkört a meleg színű, világos tölgyfa padló és a puha szőnyegek teremtik meg – miközben megadják a terepet a hangsúlyos elemeknek.

Egy varsói lakás – Robert Majkut Design

A Robert Majkut Designnak ezúttal egy varsói lakás belsőépítészeti koncepcióját kellett megvalósítania. Privát tér, egyedi igényekkel: az ‘At Barbara’ projektben – amellett, hogy teljes mértékben a megrendelő kívánságait képviseli – felfedezhetőek a stúdió formabontó jellegzetességei. A kliens, Barbara kérésére a lakás az olasz Memphis-csoport posztmodern stílusjegyeit hordozza, amely annak ellenére, hogy a szakirodalom szerint megfoghatatlan, az egész lakásban visszaköszön.

Cseh édenkert – A Poetizer irodája

A Poetizer a világ legnagyobb költészeti témájú közösségi oldala, több mint 120 országból posztolnak verseket felhasználói. Prágai irodájuk enteriőrjét Johana Sedláčková Vamberská és Tomáš Císař álmodta meg, és a környezetvédelem iránti felelősség, illetve a minimalista szellemiség határozza meg. A tér középpontjában egy növényekkel betelepített, pavilonszerű szerkezet áll, vagyis „egy vad dzsungel, egy mitikus Éden, egy terület, amely kifejezi a vad gondolkodás koncepcióját” – írják a tervezők.

Megismételhetetlen atmoszféra – Warszauer Hotel, Krakkó

A hotelről nyomtatásban a Hype&Hyper 2022/1. számában írtunk.

Karcsú, modern épület Krakkó régi zsidónegyedének közepén, egy kis macskaköves utcában – ez az idén januárban megnyílt Warszauer Hotel, ami egyszerre tűnik ki és illeszkedik a környezetébe. A tervezéskor a cél egy olyan unikális hotel kialakítása volt, ami egyszerre közvetít klasszikus esztétikát olyan időtlen design darabokkal, mint Marcel Breuer Wassily-széke, vagy a Gubi fotelek, ugyanakkor modern és máshol nem tapasztalható atmoszférát áraszt.


továbbiak
Édes és savanyú tökéletes egyvelege – Egy tányérnyi Irán
Sara Mosa

Édes és savanyú tökéletes egyvelege – Egy tányérnyi Irán

Tíz éve már, hogy Sara Mosa Budapestre költözött hazájából, Teheránból, Iránból. Bár egykori fotóriporterként az utazás életének mindig fontos része volt, hazájához fűződő gyökerei erősek és szilárdak – ahogyan a főzés szeretete is, amelyet édesanyja, nagynénjei és nagymamája tanítottak neki. Kultúráját átszövi az udvariasság, az alázat és az összetartozás, ami leginkább
Öröm írni, öröm olvasni | A Hype&Hyper csapatának kedvenc cikkei
lifestyle

Öröm írni, öröm olvasni | A Hype&Hyper csapatának kedvenc cikkei

Ahhoz, hogy egy jó írás megjelenjen, igazi csapatmunkára van szükség. Találni kell egy izgalmas témát, felkutatni a forrásokat vagy éppen levadászni az interjúalanyokat, amihez a kreativitás mellett elszántságra is szükség van. A szövegen kívül elengedhetetlenek a szép fotók és egyedi illusztrációk, sőt, esetünkben nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a
Milyen pezsgő legyen az ünnepi asztalon?
business

Milyen pezsgő legyen az ünnepi asztalon?

A szuperprémium márkák mozgatják meg a pezsgőfogyasztók fantáziáját? Kacsóh Gáborral, a Fine Brans Company igazgatójával beszélgettünk a magyar prémium pezsgőpiacról és a hazai fogyasztási szokások alakulásáról. Az infláció és a gazdasági válság alapvetően minden társadalmi réteget érint. Mennyire jó befektetés egy luxustermék ilyen időkben? Csökken a kereslet, stagnál, esetleg más